57 са хоспитализираните с коронавирус в Асеновград

2046
57 са хоспитализираните с коронавирус в Асеновград
Снимка: Атанаска Маркова/Actualno.com

"Зеленият коридор" за образна диагностика на диагностицирани с коронавирус асеновградчани функционира активно, съобщават от лечебното заведение. Припомняме, че часовият пояс, в който могат да се възползват хората, е между 14:00 ч. и 15:30 ч. В този период не се приемат за снимка други пациенти, с цел да не се допусне контакта им със заразените. Лицата, които искат да използват възможността за рентгенова снимка, следва да получат специално разрешение от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив. Пациентите, които желаят да ползват „зеления коридор“, следва да позвънят предварително, за да им се даде определен час. Целта е да имат възможно най-малък контакт с други хора и да стоят максимално кратко време в болницата, без да чакат на опашка, за да не се получава струпване.

В момента в МБАЛ – Асеновград са хоспитализирани общо 57 души. Шест от тях са в тежко състояние, настанени в интензивните сектори. В COVID структурата са запълнени всички легла, поради което Първо вътрешно отделение е приспособено за прием на позитивни на коронавирус. В момента лечебното заведение разполага общо с 63 легла за лечение на такива пациенти. "Понякога се получават усложнения, което налага провеждане на образно изследване. Поради факта, че са карантинирани, за съответните пациенти се затруднява достъпът до кабинет за образно изследване, за да се направи рентгенова снимка“, обясни доктор Иван Червенков - управител на МБАЛ - Асеновград. Така е възникнала идеята да се направи „зелен коридор“ за образна диагностика. Това касае пациентите с доказана коронавирусна инфекция.

Пускат "зелени коридори" за рентгенова снимка на карантинирани в Асеновград

МБАЛ – Асеновград обяви часови пояс за „зелени коридори“ за хората, на които следва да се направи образно изследване ...

Междувременно, от профила си във Facebook кметът на Асеновград доктор Грудев призова жителите на общината да се ваксинират и да спазват противоепидемичните мерки, защото натоварването на здравната система нараства с всеки изминал ден. „Оказа се, че аз също съм се срещнал с COVID-19, макар и да не съм разбрал кога и къде. Направих си тест за антитела, който показа, че към момента имам достатъчно количество. Подкрепям поставянето на ваксина, защото смятам, че това ще ни спаси от вируса. Когато броят на антителата ми намалее, ще се ваксинирам. Имунизирайте се и Вие се, за да преборим по-скоро заболяването и силата му да отслабне по-бързо. Доказаха, че ваксините са безопасни и ефективни. Нека се доверим на експертите. Бъдете предпазливи. Носете маска!“, обърна се Грудев чрез социалната мрежа към асеновградчани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com