Асеновград пита: Къде са 150-те души, които търсиха саморазправа с децата ни?

5139
Асеновград пита: Къде са 150-те души, които търсиха саморазправа с децата ни?
Снимка: Actualno.com

Бутнаха 15-16 кокошкарници и се приказва сега само за полицейското управление. Хванаха 15-тина души, а останалите 150 къде са? Не знам защо се дава възможност ромите да си правят този пиар, защитават ги известни депутати. Това обяви Йордан Тодоров, баща на две от пострадалите преди вече почти месец при побой на язовир "40-те извора" деца.

По думите на Тодоров синът му е претърпял две операции и не може да мърда единия пръст на оперираната си ръка, най-вероятно ще има и трета операция. Бащата сподели пред Нова телевизия, че е помолил МВР да помогнат на дъщеря му с психолог, но от полицията мълчат.

Напрежение се породи между протестиращи и пътуващи по главния път между Асеновград и Смолян

Напрежение между протестиращи и пътуващи по главния път между Асеновград и Смолян се породи по време на днешния протест. Шофьори недово...

Протестиращите посочиха, че досега местната власт изпълнява по-лесните за нея мерки – да се провери за нерегистрирани лица, за незаконни постройки, охрана на язовир "40-те извора". Някак обаче местната власт се спъва в държавни проблеми за другите мерки, казват протестиращите. Те се възмутиха и, че вицепремиерът Валери Симеонов не дойде да се отчете какво е свършено, макар че Тодоров посочи, че част от обещаното от Симеонов е изпълнено. Според публикувана в пловдивски медии информация Симеонов не бил поканен да участва на кръглата маса в Асеновград през миналата седмица и затова не дошъл.

В графа "Неизпълнени обещания" асеновградчани поставят недовършеното и проточващо се на този етап разследване по побоя на ромите над българските деца, както и изграждането на полицейска приемна, вместо участък в ромския квартал "Лозница".

"Трябва да признаем, че институциите работят по поетите ангажименти, за което им благодарим! Преди месец можеше да спрем дотук и да продължим да си живеем в блажена заблуда, че Държавата ще се погрижи. Умря тая. Вече ни е ясно, че ако утре някой нападне нас, децата ни или семействата ни, на силите на реда можем да разчитаме само в случай, че минават оттам случайно и не бързат за по-спешно произшествие в рамките на непосилните над 700 кв. км., които обслужват. И не защото не им се работи на полицаите /макар че сигурно има и такива/ - те просто нямат нормални условия да си вършат работата. Кой ли е отговорен за това? Последен въпрос и млъкваме: Още ли вярвате, че Държавата се грижи за вас?", попитаха асеновградчани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com