Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград

4132
Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е с продължителност два месеца, а целта му е да покаже първите стъпки при навлизането в един нов свят. Основното при изучаване на тази наука е писането по няколко часа дневно, за да се усвояват, упражняват и затвърждават знанията, придобити по време на занятие, стана ясно по време на откриването. В рамките на двумесечното обучение курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането - променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и други.

Чрез курсът "Programming Basics" участниците ще придобият умения, които ще им бъдат от изключителна полза при кандидатстване за работа в IT-компания. Обучението е подходящ за хора от всички възрасти и не е нужен предишен опит. “Целта на самия курс и това, че е безплатен е асеновградчани да се запознаят най-общо и да придобият представа какво представлява програмирането. Да се уверят, че не е страшно и може да е достъпно за всички. Идеята е да се усвои едно алгоритмично мислене, което да бъде базата, а от там нататък всеки индивидуално да реши в каква насока иска да се развива.“, обясни за Actualno.com преподавателят в курса за Асеновград – Димитър. Той посочи, че „Основи на програмирането“ ще въведе курсистите в един от най-търсените програмни езици на пазара в България. Освен това, участниците ще придобият познания върху основни концепции от информационните технологии.

Един от най-малките участници в обучението – петокласникът Митко – сподели, че му е интересна работата с компютър и затова иска да се научи и да програмира. Той разказа, че се справя добре с писането на документи, умее да работи с таблици и да играе на различни игри. А включването му в курса ще допринесе за обогатяване на компютърните му знания. Друг участник в обучението посочи, че никога не е програмирал и се е включил от любопитство.

40 са записалите се до момента желаещи асеновградчани да научат първите стъпки в програмирането, като залата побира до 50 души. Курсът се провежда в читалнята на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград, всяка събота в продължение на два месеца (до 24.11.18 г.) от 14:00 ч. до 18:00 ч. След края на обучението пожелание курсистите могат да се явят на изпит по програмиране, който е и приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Безплатният курс може да премине в две форми на обучение – присъствена или онлайн.

Инициативата е на Софтуерния  университет, в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, чиято зала се ползва безвъзмездно за провеждане на обучението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com