Едва 193 гласа за НПК Асенова крепост в националния конкурс за туризъм

3210
Едва 193 гласа за НПК Асенова крепост в националния конкурс за туризъм

Едва 193 гласа събра НПК Асенова крепост в класацията на Годишните награди в туризма, организирани ежегодно от Министерството на туризма на България. За Исторически музей-Асеновград пък са гласували 110 души. Бачковският манастир "Успение Богородично" в село Бачково си спечели 1 171 гласа. Те бяха номинирани в категорията "Изборът на българите". Номинацията на статията на Диана Славчева, озаглавен "Петметров скелет на древен мастодонт извисява снага в Асеновград", остана на пета позиция в категорията "Журналистически материал на тема Туризъм в България за 2019 г. в онлайн медия".

За него са гласували 1,58% от участвалите в гласуването. Тук с около 46% от гласовете победител е Ливия Нинова с дописката си "Евгения Георгиева, зам.-кмет на община Симитли: Целта на музея "Симитлия - древната земя на кукерите" е да съхрани, но и да покаже уникалното богатство, което имаме". Първенец в категорията "Специализиран туризъм" е "Аквахаус Термал енд Бийч" в КК Константин и Елена с близо 50% от гласовете.

Близо 240 000 лв. от такси за беседи и входове при НПК Асенова крепост

Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени в Годишната програма за развитие на туризма в ...

С малко над 61% първото място в "Публикация на тема Туризъм в България за 2019 г. в интернет блог" си заслужи Марта Рос с "10 места, които си струва да се посетят около Велико Търново". Сливен спечени наградата за "Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм" с близо 38% от гласувалите. В категорията "Журналистически материал на тема Туризъм в България за 2019 г. в радио" с около 41% от гласовете победител е Радомира Михова за материала си "Богоявление в Старозагорски минерални бани".

Първенец в "Изборът на българите" стана "Исторически парк“ в село Неофит Рилски, община Варна – парк Ветрино. За него са гласували близо 15 500 души. За "Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията" на годината е обявен "Хелена Резорт" в КК Слънчев бряг с малко над 38%. А "Туристическо събитие", според резултатите от конкурса на Министерството на туризма, е Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" – Тополовград 2019 г. с близо 24%. Наградата за "Журналистически материал на тема Туризъм в България за 2019 г. в печатна медия" отива при Тони Щилянова за статията си "На море в България: Там, където Балканът влиза във водата".

Материалът е получил около 45% от гласовете. Местността "Рупите" край Петрич е победител в категорията "Туристическа дестинация" с близо 46% от гласовете на участвалите във онлайн вота. Първото място в "Иновация" е за Plovdiv City Card и Varna City Card, ИНОСИТИ с малко над 29%. Първенец с около 52% в категорията "Журналистически материал на тема Туризъм в България за 2019 г. в телевизия" е за Живко Константинов и дописката му "Какви са тайните, които крие Боянската църква?".

"Община на 2019 г. за планински туризъм" с над 58% стана община Самоков. С отличието "Община на 2019 г. за морски туризъм" се открои община Варна. Тя спечели близо 54% от гласовете на участниците в онлайн гласуването. Пролетен събор "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково спечели наградата "Духът на България". Велинград стана победител в категорията "Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм", с повече от 56% от гласовете на изразилите своя вот.

Кътове за отдих и нов паркинг, изграждат при чешмата под НПК Асенова крепост

Уширението при чешмата под НПК Асенова крепост ще се превърне в облагородена зона и паркинг, на който ще могат да обръщат дори автобуси...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com