Кметът на Асеновград: Неоснователни са опасенията на граждани, че дърветата се кастрят несъгласувано

3535
Кметът на Асеновград: Неоснователни са опасенията на граждани, че дърветата се кастрят несъгласувано
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Кастренето короните на дърветата в Асеновград е необходима мярка, касаеща безопасността на гражданите и автомобилите, в случай на възникване на внезапни природни бедствия, като силен вятър и поройни дъждове. "Много бързо короната след това се оформя, така че опасенията на асеновградчани, че дейността се извършва несъгласувано, са напълно неоснователни", коментира кметът на града Емил Караиванов по повод публикувани в социалните мрежи сигнали за масово рязане на клони от дървесни видове.

Предвид затоплянето, от началото на този месец започна обработването на градинките във всички кръгови кръстовища на Асеновград, по разделителните ивици на булевард "България" и "Цар Иван Асен II", както и на цветните фигури в централна градска част. Зоните ще бъдат прекопавани, торени и поливани. В края на месец март ще започне и косене на всички зелени площи в централна градска част, както и в кварталите "Долни Воден" и "Горни Воден", "Свети Георги", "Баделема", "Лозница", "Изток", "Запад". Целта е в районите да се осъществи третиране против кърлежи.

Акция по кастрене короните на дърветата в Асеновград

Акция за прочистване короните на дърветата по места, в които има интензивно движение на пешеходци, започна в Асеновград. Цялостно почис...

В момента община Асеновград е в етап на подписване на договор за растителност. След като това стане факт, ще бъде продължено поетапното озеленяване и изграждане на цветни фигури в Градския парк и на други места в града. Ще бъдат засаждани сезонни цветя, ще бъдат поставени бетонни кашпи и висящи саксии в централна градска част. В навечерието на местните избори общината обещава и засаждане на широколистни дървета на местата, в които бяха премахнати стари и сухи дървета по тротоарите на Асеновград.

Дървесни видове ще бъдат засадени и по улица индустриална, където бяха премахнати изсъхнали и опасни Тополи. Очаква се подписване и на още един договор - за паркова архитектура, на стойност 30 000 лева без ДДС. Идеята е да бъдат подменени пейки, кошчета и други вещи, които са увредени или изобщо липсват. За целта, вместо общинските служители, ангажирани с екологията, да обиколят зелените зони из града и да установят къде има нужда от облагородяване, от местната управа призовават гражданите да подават сигнали за такива места, за да може да бъде извършено обновяване.

Поливната система в Градския парк, пък, в момента е в режим на зазимяване. Припомняме, че през миналата година бяха извършени проби. Тя ще бъде включена в експлоатация, веднага след по-стабилно и дълготрайно затопляне на времето. Поливането ще се извършва с вода от река Чая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com