Мълчанието на чиновниците: Кметът отказа мълчаливо да направи оценка на сметопочистването в Асеновград

2458
Мълчанието на чиновниците: Кметът отказа мълчаливо да направи оценка на сметопочистването в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Община Асеновград има претенции за добро управление, насочено към хората. В същото време, ръководството игнорира граждански въпроси, чиито отговори вероятно не ги устройват. Един от основните проблеми през последното десетилетие в града е темата за сметопочистването. Така и не се намери решение до днес с препълнените и преливащи контейнери. Планирано беше да бъдат направени промени в графика. Знае се, че Асеновград разполага със съдове за смет за разделно сметосъбиране. Но дали са предприети мерки, чрез които гражданите да се научат да събират отделно отпадъците си...

По темата зададохме три простички въпроса към кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов. Писмено, разбира се, защото процедурата на администрацията в града изисква всичко да постъпва протоколно в писмен вид и да има входящ номер. Това изискване го няма дори в някои министерства на България. А там, където се задават въпроси от журналисти и граждани, винаги се получава отговор в срок, колкото и неудобни да са питанията. Е, Асеновград е друга работа.

Един от обвинените кметове на Перник опита да се измъкне и леко да прехвърли вина

Не бих казал, че има източване на пари за сметоизвозване. Това заяви бившият кмет на Перник Иван Иванов, който е обвинен за източване н...

Днес в светлините на прожекторите в рубриката "Мълчанието на чиновниците" отново е асеновградската управа. От юни месец досега не ни е отговорено по темата със сме то почистването, като неколкократно бяхме посъветвани да изчакаме, че писмото било при колегите и се обработвало. Попитахме Караиванов с каква оценка по шестобалната система би оценил сметопочистването в Асеновград и общината за последните шест месеца и защо. Достатъчно ли са като брой съдовете за смет, според него, с молба да се аргументира, без значение дали отговорът е положителен, или отрицателен. И накрая - какво би предприела администрацията, за да се преустанови незаконното изхвърляне на отпадъци покрай новите гробища. Защото, както там, така и на много други места в Асеновград нерегламентираните сметища се почистват с пари на гражданите.

Бяхме решили да попитаме кмета Емил Караиванов и за мнението дали му харесва състоянието на града към днешна дата, с молба за отговор, като гражданин, чието дете расте в тази среда. Безсмислено е, да. Но липсата на отговор на другите въпроси няма да ни откаже да питаме пак и пак, и пак. А точно тази липса на отговор показва несериозното отношение и незагрижеността на градската управа към бъдещите избиратели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com