Над 1 млн. лв. трябват за ремонт на спортна зала "Асеновец". Правят стадион "Шипка" в европейски вид

6561
Над 1 млн. лв. трябват за ремонт на спортна зала "Асеновец". Правят стадион "Шипка" в европейски вид
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Търсят финансиране за ремонт на спортна зала "Асеновец" в Асеновград. Сградата се нуждае от цялостен ремонт - фасадни и покривни дейности, подмяна на дограма, вътрешни ремонтни работи, ремонтиране на фоайе, стълбище, тоалетни, бани и съблекални, електроинсталация, както и цялостна подмяна на водопроводната мрежа на постройката. Общата сума, необходима за изпълнение на тези дейности, възлиза на над 1 200 000 лева. Това съобщи кметът на Асеновград - доктор Емил Караиванов, посочвайки, че спортна зала "Асеновец" е на четвърт век и през нея са минали десетки известни спортисти, а хиляди други продължават да тренират след тях и до днес.

Градоначалникът призна, че сградата е сериозно амортизирана и обясни, че още преди повече от пет години с информация за състоянието й е подадена първата преписка до Министерството на младежта и спорта. "От тогава ние сме правили вложения в ремонти на покрива и козметични дейности по сградата. Междувременно, продължихме с преписки към спортното министерство и буквално преди няколко дни получихме отговор от министъра на младежта и спорта - Красен Кралев", посочи Караиванов.

За четвърти път опера на стадиона в Стара Загора

С грандиозен спектакъл на операта „Трубадур“ от Джузепе Верди за четвърти път Държавна опера - Стара Загора, ще представи с...

В писмото си до община Асеновград спортният министър пише, че към настоящия момент чрез влезлия в сила от началото на тази година нов Закон за физическото възпитание и спорта има промяна в нормативната уредба, касаеща подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения. И чрез това изменение може да стане възможно финансирането на спортни обекти в различните градове и села на страната. В крайна сметка, спортна зала "Асеновец" вече официално е в регистъра на Министерството на младежта и спорта.

До дни се очаква да е готов и идейният проект за ремонт на стадион "Шипка" в Асеновград. Част от изричните изисквания към проектирането е да отговаря на всички условия на вътрешните първенства по футбол в утвърдения шампионат. На стадиона трябва да могат да се практикуват и различни лекоатлетически дисциплини. Спортният терен следва да се проектира така, че да се осигури неговото целогодишно ползване за тренировки и състезания. Проектът следва да включва и изграждане на всички необходими съоръжения, дренажна система, зона за загряване, скамейки за резервите. Зеленият терен трябва да е пригоден така, че да могат да се провеждат концерти на открито и масови мероприятия.

За лекоатлетическите дисциплини следва да бъде изградена писта по изискваният, зона за съоръжение за дълъг срок, троен скок, висок скок, овчарски скок, зона за хвърляне на копие, както и за тласкане на гюле. Седящите места по трибуните трябва да са разделени помежду си, номерирани, изработени от нечуплив и незапалим материал. Планирано е да има и достъп за хора с увреждания. Трябва да се предвидят и санитарни помещения за посетителите, а минимум 50% от трибуните да са покрити с покрив. "След като бъде готов идейният проект, започваме разговори, относно вариантите за неговото финансиране. Едновременно с това, сме кандидатствали и пред Българския футболен съюз (БФС) по програма за обновяване на тренировъчните игрища.

Футболен Пловдив се обедини зад идеята за европейски стадион

Стадион "Пловдив" трябва да се възстанови и зад тази идеята застанаха днес ръководствата на всички футболни клубове в Пловдив, които за...

Припомняме, че години наред стадион "Шипка" в Асеновград тъне в забрава и мизерия. Изпочупени са голяма част от скамейките, измежду които стърчат огромни плевели и разпилени отпадъци от препълнени кошове за боклук. Потънала в кал на места е и пистата на игрището. Оградата е скъсана и частично липсваща в някои зони. Дървената стълба, която служи за вход към игрището, е видимо изключително опасна за ползване. А разпространяващите се на самата писта треви я превръщат в негодна за ползване. Спортът на стадион "Шипка" в Асеновград в момента крие опасност от "нападение" от кърлежи, а дребни мушички си правят парти над образувалите се след всеки дъжд локви. Все по-малък става шансът за спорт на асеновградчани, защото единственото спортно съоръжение, където могат да направят това безплатно, е тотално занемарено. По-малкото игрище пък, което е разположено в горната част на спортния комплекс, съвсем вече не прилича на такова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com