Над 1,5 т дрехи дарение от асеновградчани за дом в село Джурково

2392
Над 1,5 т дрехи дарение от асеновградчани за дом в село Джурково

Над 50 благодетели от Асеновград се обединиха и реализираха дарителска акция, с която подпомогнаха дом за деца с психически и физически увреждания за деца от 10 до над 18 годишна възраст в село Джурково, община Лъки. Организатор на инициативата бе асеновградското Сдружение „Устремени“. Събрани бяха дрехи, обувки и трайни хранителни продукти. Равносметката на организаторите показва, че са дарени над 1.5 тона дрехи, няколко огромни чувала с обувки, десетки стекове с трайни хранителни продукти /олио, ориз, брашно, вафли, боб и други/, различни видове играчки, флумастри, топки, федербал, памперси, два компютъра /окомплектовани с монитор, мишка и клавиатура/, уред за прецеждане на сокове.

Дарение бе и превозът от Асеновград до село Джурково. Статистиката показва, че дарителите са над 50 души. Те са непознати, познати и приятели на членовете на сдружение „Устремени“. Включилите се в каузата са жители на градове от цяла България. Сред благодетелите се наредиха и над 10 дарители от Ирландия. Освен всичко това, участниците се включиха и с благотворителен труд, за да бъде осъществено товаренето и разтоварването на дрехите и продуктите. Периодът, за който бе реализирана благородната кауза, бе в рамките на 40 дни.

Асеновградски театрални афиши от преди 70 години бяха събрани в изложба

Афиши от стари театрални постановки, представени пред асеновградска публика, събра в изложба местният творец и журналист Марин Маринов....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com