Най-оригиналните методи за агитация в Асеновград (СНИМКИ)

8675
Най-оригиналните методи за агитация в Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Предизборната кампания в Асеновград за тазгодишните местни избори премина спокойно, без ескалация на напрежението и дори забавно. Сега, веднага след края й, събрахме най-смелите, интересни и оригинални идеи за агитация на избирателите.

Първи с нестандартния подход започна кандидатът на "АБВ" и "ВОЛЯ". Той излезе с лозунг "По-готиният кмет" и започна да публикува постепенно дипломите си в социалната мрежа. Мотив за това бе да се ползва като доказателство за образованост и познания в определени области. Дали показването на дипломи би спечелило интереса на гражданите, не е сигурно.

Непозволена агитация през социалните мрежи - в СНИМКИ

Изобретателни бяха тази година някои от партиите и техните симпатизанти и членове в Асеновград в намеренията си да агитират точно в изб...

След това, се появи Топчо. Образът, който приканваше малки и големи да си направят снимка с него. По атрактивен начин талисманът на социалистите агитираше да се гласува за "БСП за България". Кой бе ентусиастът, "заклещен" в костюма на Топчо в дните с високи температури, така и не стана ясно, но вероятно няма да го повтори.

Не на последно място можем да поставим и идеята буквално да си простреш над пътя снимката с номера за гласуване. Нестандартното решение бе на "БДС Радикали". Неговият лик бе опънат на импровизиран простор, като коледна украса, над улиците "Цар Иван Асен II" и "Васил Левски" в Асеновград. Плакатите бяха свързани като гирлянд и закачени от край до край на две места по ширината на пътните артерии. Освен да разсейват шофьорите, едва ли имаха някаква друга функция, но бяха премахнати скоро, след поставянето им.

Жалба за агитация е внесена в ОИК-Каварна

Жалба за предизборна агитация, извършвана от представител на Местна коалиция ГЕРБ (СДС), е подадена в ОИК – Каварна от кандидата ...

И накрая, една по една започнаха да "изскачат" снимките на кандидатите за кметове на Асеновград. Сякаш почти всички бяха ползвали едни и същи фотограф и режисьор на кадрите. Фотосите отразяваха затворени пози, скръстени пред гърдите ръце и пръсти, подпиращи брадичката.

Странно, но факт - не се е намерил един PR, който да обясни на кандидатите как трябва да се държат пред обектива на фотоапарат, особено в предизборна кампания.

А и фотографът вероятно не е достатъчно информиран как се снимат официални лица за официален повод.

Глобяват Орхан Мурад и жена му за агитация на турски език

Общинската избирателна комисия в Пещера наложи акт на Орхан Мурад и съпругата му Шенай Мурад, заснети да агитират на турски език по вре...

Сред всички реални атракции, една от най-интересните бе на "кандидатът за кмет" Валентин Маринов. Той се появи на плакат с лозунг "Аз ще гледам келепира, вий си гледайте сеира!". Валентин Маринов беше абсолютно независим кандидат за кмет на община Асеновград, а номерът, под който се състезаваше, бе 00. Идеологията, с която агитираше асеновградчани бе, че "купуването и продаването на гласове е политическа далавера".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com