Няколко асеновградски села остават с досегашните кметове

13945
Няколко асеновградски села остават с досегашните кметове

Вече има избрани и кметове на кметства в някои от селата в община Асеновград. В други, също ще бъде проведен балотаж тази неделя (03.11.19 г.), както предстои да се случи и в града. Обработени са 100% от протоколите и резултатите са ясни.

В село Боянци е избран досегашният кмет Димитър Димитров от „БСП за България”. Той спечели изборите с около 68% или повече от 430 гласа срещу Янко Василев от ПП ГЕРБ, за когото гласуваха 195 души или – приблизително 31%. С тази победа Димитър Димитров започва четвърти мандат в село Боянци. В Златовръх Славка Голубятникова от ПП ГЕРБ с близо 45% от гласовете (около 150 гласоподаватели) ще се изправи на балотаж срещу Иванка Чохлева от „БСП за България”, която получи 107 гласа или 35,55%.

Село в Родопите е откъснато от света след обилния снеговалеж

Четвърти ден жителите на смолянското село Мугла са без хляб, без път и от петък без ток, алармират живеещи в планинското село, предаде ...

Йордан Райчев от „БСП за България” остава кмет за пореден мандат в село Избеглии с над 86% от вота. Своя глас за него са дали 475 избиратели, а за Андрей Андреев от ПП ГЕРБ – 70 (близо 13%). Козаново вече има нов кмет – Антоанета Паунова-Фонди от „БСП за България”. Тя спечели със 163 гласа или 55,44% пред Влашо Бозев от ПП ГЕРБ, който бе подкрепен от 104-ма души (малко над 35%). Георги Ваклушев от „БСП за България” ще се бори за кметството в село Конуш срещу Филип Гурдев от БДС „Радикали”. Първият кандидат е подкрепен от 165-ма избиратели, които съставляват малко над 39%, а за втория са гласували 158 души (близо 38%). Алиосман Топал от ДПС е категорично спечелилият в село Мулдава с почти 80% от гласовете на избирателите (близо 600 души). Той надделя над Фикрет Мустафа, издигнат от Инициативен комитет и за него гласуваха 145 жители на селото, което е приблизително 20%.

В Нови извор единственият кандидат Айнур Нешадов от ДПС, който е и досегашен кмет на населеното място, бе преизбран с почти 100%. 161 от гласоподавателите са го подкрепили, а седем са пуснали бюлетина „Не подкрепям никого”. Кандидат-кметът на Нареченски бани от Местна коалиция СД (БСДП) Димитър Бакалски, който и досега бе на същия ръководен пост, отива на балотаж с малко над 41%, подкрепен от около 170 избиратели. Тази неделя той ще се изправи срещу Васил Куртев от ПП ГЕРБ, който получи близо 34% подкрепа или гласа на 141 гласоподаватели. Стоево също вече има избран кмет – Айше Мехмед от ДПС. За нея са гласували близо 190 избиратели (53,54%). Тя спечели пред Сафет Халибрям, издигнат от Инициативен комитет, който получи 103 гласа или малко над 29% от гласоподавателите.

В село Тополово също ще има балотаж. Ирфан Кърмаджиев от ДПС води с около 42% (близо 560 гласа) на Йордан Дичев от „БСП за България”. Последният е спечелил доверието на 360 души или около 27%. В село Червен кмет ще продължи да бъде Атанас Игнатов от „БСП за България”. Той спечели изборите там с близо 60% (266 гласоподаватели). В надпреварата зад него остана Веселин Костадинов от ПП ГЕРБ, за когото гласуваха 102 души (около 23%). Кметът на Леново бе ясен още от сутринта на изборния ден. Борислав Ангелов бе единствен кандидат там и бе преизбран със 190 гласа (96,68%). В урната в село Леново е имало и 15 бюлетини, отбелязани с „Не подкрепям никого”.

В някои от асеновградските села, на които населението е под минималното изискване, ще бъдат назначени кметски наместници.

Добра новина за българското село, то се променя, не изчезва

Противно на твърдението, че българското село изчезва, то не изчезва, променя се. Това е генералният извод на учени и студенти от Филосо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com