Няма да увеличават наемите на общинските жилища в община Асеновград

2687
Няма да увеличават наемите на общинските жилища в община Асеновград

Няма да увеличават наемите за ползване на общинските жилища в община Асеновград. Решението бе взето единодушно от старейшините на града днес, предаде кореспондентът на Actualno.com. 

То е съобразено със социалните последици от икономическата криза в страната и с факта, че гражданите, настанени в общински жилища, са от най-засегнатите слоеве на населението. Затова, наемната цена за 1 квадратен метър полезна площ за 2016 г. остава такава, каквато бе и през изминалите две години.

В Асеновград глобяват превозвачи за незаконно увеличение цените на автобусния билет

За неправомерно увеличаване цената на билета, от страна на една от транспортните фирми, превозваща пъруващи по линията Асеновград &ndas...

Общинските жилища са разпределени на зони. В първа, наемната цена за квадратен метър полезна площ е 1,30 лева, месечно. Във втора зона – 1,15 лева за месец, в трета – 1 лев, а в четвърта – 0,90 лева. Броят на общинските жилища в община Асеновград е точно 194. От тях през 2015 г. във Фонд „Под наем“ бяха включени 172. Днес, с решение на съветниците, бе извършена промяна и те бяха намалени на 168.

Броят на общинските жилища във Фонд „Резервен“ също бе понижен от 13 на 12. Тези пет обекта бяха преместени във Фонд „Продажба“. Така, от шест броят тук нарастна на 11. Във Фонд „Ведомствен“ се запазват трите включени общински жилища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com