Нов протест в Асеновград – миряни чакат оставката на архиерейския наместник на града

2731
Нов протест в Асеновград – миряни чакат оставката на архиерейския наместник на града

Миряни от Асеновград напомниха желанието си да бъде сменен архиерейският наместник на града - ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев. Те отново поискаха и отец Тодор Димитров да бъде върнат на служение в Рибната църква. Десетки недоволни се събраха за пореден път и стояха часове наред пред храма „Света Богородица-Благовещение“ в Асеновград, за да припомнят мотивите за непримиримото си искане.

Те насочват вниманието към факта, че конфликтът не е потушен. И няма да утихне, докато не бъдат изпълнени исканията им. Миряните настояват за окончателната замяна на архиерейския наместник на Асеновград с друг свещенослужещ. Нямат претенции кой да бъде новият. Единственото им желание е той да е смирен, справедлив и благ, какъвто, по думите им, не е свещеноиконом Йордан Георгиев. Протестиращите християни за пореден път изтъкнаха, че отец Тодор е свещенослужител в „Света Богородица-Благовещение“ в Асеновград от 1973 г. Те са категорични, че няма да се примирят и да приключат с недоволството си, докато той не бъде върнат да служи в този храм. „Кому бяха нужни тези размествания?“, питат асеновградчани.

Пет дни изпочупени от буря клони се търкалят из Асеновград

Пет дни след ураганния вятър и бурята в Асеновград десетки клони лежат по тротоарите в града, съобщава кореспондентът на Actualno.com. ...

Те подчертаха, че настоящият председател на Църковното настоятелство и извършващ службите в Рибната църква в Асеновград - отец Веселин Хаджиламбрев – се справя добре. Въпреки това, искат връщането на свещеник Тодор. „Надяваме се, не сме загубили вярата си и се молим на Господ да чуе молитвите ни.“, споделиха недоволните. Като мотив за искането си миряните подчертаха отново, че единствено службите на отец Тодор са истински, силни и само той дава живот на храма. Асеновградчани припомниха, че откакто този свещеник не е в Рибната църква една от главните й порти вече е с поставен катинар. „Тази врата не е била заключвана от 40 години, а сега трябва да се молим да ни отворят, за да влезем в храма.“, коментираха възмутено млади и стари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com