Нова игра: Деца хвърлят камъни по коли. Потърпевши се жалват само във фейсбук (ВИДЕО)

6497
Нова игра: Деца хвърлят камъни по коли. Потърпевши се жалват само във фейсбук (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета. Децата, които са на видима възраст около 10 г. - 11 г., хвърлят камъни по преминаващи по главната улица "Христо Ботев", автомобили. Очевидци са заснели видео на случващото се, а по-късно в социалната мрежа заваляха излияния от потърпевши от същото шофьори. Пострадали твърдят, че този тормоз продължава вече месеци. От изказванията става ясно, обаче, че сигнал до полицията е подала едва само една жена, а друг е съобщил на родителите на две от децата.

Всички останали оплакващи се заявяват, че не вярват в действията на институциите, а трети коментират, че саморазправата е добър вариант. В разразилия се интерактивен разговор потребители споделиха, че преди няколко дни същите три момчета се опитали да запалят съоръжения в детска площадка до новата църква "Свети Архангел Михаил" в асеновградския квартал "Изток". Потърпевши се оплакаха пък, че автомобилът им е "смачкан и напръскан със спрей".

От БДЖ се оплакват, че замерват влаковете с камъни

През последните две седмици зачестиха случаите на замеряния на влакове с камъни. Изключително тревожна е тенденцията през периода от 4-...

Преди да преминат на камъни, децата са хвърляли и яйца по колите. Многократно жители от района казват, че са опитвали да провеждат разговор с момчетата и да им правят забележки, но резултат няма. Дори бидейки предупредени, че ще бъдат заснети, подрастващите не са престанали с действията си, твърдят очевидци. Друга жена, пострадала от подобни хулигански действия, разказа пред Actualno.com за свой подобен случай, но с различни деца.

Шофирайки също по една от основните улици - "Цар Иван Асен II" в Асеновград - водачката била стресната от внезапно връхлитане на камък върху колата й. Получило се и отчупване на боя. Шофьорката незабавно паркирала автомобила, върнала се пеша и настигнала едно от децата, след което веднага сигнализирала в полицията.

Пред полицаите "заловеното" момче си признало кои са приятелите му, които също са участвали в "забавлението" с новата модна игра по хвърляне на камъни. Служителите на полицията са открили децата в училището, в което са ученици. "Обаждаха ми се да ме питат дали ще предявя претенции към родителите, защото има нанесена лека материална щета. Аз казах, че е достатъчно да се извинят и да си вземат поука. А също и да не се повтарят подобни действия", обясни жената, предприела незабавни мерки, сигнализирайки институциите.

"Аз познавам децата. Едно от тях е мой син. Къде да го доведа да го набиете?", намеси се в онлайн разговора баща на някое от момчетата. Той оправда децата, като заяви, че те не са хвърляли камъни по произволно преминаващи автомобили, а по камион на сметосъбиращата фирма в града. В продължение на своята теза бащата реши да допълни, че "сте много враждебно настроени към децата. Готов съм да ги защитя с всички средства. Аз съм от България! Не се предавам!".

Мъж изпочупи с камъни прозорци на Софийската синагога

Неизвестен мъж изпочупи с камъни прозорци на Софийската синагога. Служители на молитвения дом, освен от вандализма, са възмутени и от ф...

Коментар на редактора: Докато не започнем да сигнализираме институциите, няма как да настъпи промяна. Искаме те да работят? Нека ги накараме! Ако не си свършат работата, пишем жалба до по-горна инстанция. И така, тормоз на самата институция, докато не заработи. Не се иска нито много време, нито усилия, нито средства. Едно телефонно обаждане на 112 или един e-mail с доказателствения материал (в случая заснетото видео) са напълно достатъчни. Без значение дали става въпрос за деяние, извършено от деца, или възрастни. Докато не спрем да се оплакваме и жалване само и единствено във фейсбук, голяма част от децата на Асеновград ще продължават да израстват в същата среда - без контрол, без наказания при провинение, без уважение към околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com