Около 5 000 000 лв. е Инвестиционната програма на Асеновград за 2020 г.

2224
Около 5 000 000 лв. е Инвестиционната програма на Асеновград за 2020 г.
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Инвестиционната програма на община Асеновград за 2020 г. възлиза на около 5 000 000 лева. Повече от 1 300 000 лева е държавната субсидия. Преходният остатък от 2019 г. е близо 1 900 000 лева. Предвиждат се и собствени приходи в размер на малко над 2 000 000 лева. От тях от продажби са заложени около 1 700 000 лева. „Сумата за инвестиционната програма е значително по-малка в сравнение с предишни години. Намалили сме много, като обем заложените продажби на общински имоти”, коментира заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров. Той уточни, че Инвестиционната програма не са заложени обекти, нуждаещи се от текущ ремонт, защото не е необходимо да бъдат проектирани. Основните акценти в Инвестиционната програма са ремонтиране на пътни участъци с подмяна на водопровод и канализация, сред които е улица „Стоян Джансъзов”. Сумата за рехабилитация и водопровод там е в размер на 400 000 лева. Целта е след като бъде напълно асфалтирана, трафикът на автомобили, преминаващи през самия квартал „Запад”, да бъде облекчен.

Друг основен обект е улица „Отец Паисий”. Димитров посочи, че в тази зона съществува проблем с канализацията. Диаметърът тръбите не е достатъчно голям, поради което в пиковите часове на консумация от шахтите започват да извират фекални води в обратна посока. За асфалтиране и подмяна на тръбопроводи за улица „Отец Паисий” са отделени средства в размер на 580 000 лева. Още една по-сериозна инвестиция, заложена в програмата, е изграждането на нов спортен комплекс, за проектирането на който са отделени 130 000 лева.

Изграждат модерен спортен комплекс във варненски квартал

Около 7,5 млн.лева ще се нужни за един от най-мащабните проекти във Варна тази година- изграждане на модерен спортно-развлекателен ...

Планирани са и 102 000 лева за изграждане на велоалея. Предвидено е цялата да се простира от моста до Народно читалище „Родолюбие” до Градския плувен комплекс. Първоначално са заложени пари за изграждането й до парка зад пожарната в града. Укрепването на свлачището също е включено като обект в инвестиционната програма на Асеновград. 400 000 лева ще бъдат отделени за строеж на физкултурен салон към ОУ „Панайот Волов” в квартал „Долни Воден”.

Обмисля се и вариант, при който да бъде изградена пътна връзка, свързваща кръговото кръстовище, което в момента е при изхода от околовръстното шосе на Асеновград, и „Запад”. Идеята е да се облекчи трафикът при близкия светофар и всички, които идват от Пловдив да могат да влизат директно в квартала. Заложени са средства и за изготвяне на Общ устройствен план на Асеновград и за Генерален план за организация на движението. Предвидени са пари и за проектиране на новите квартали, които са в процес на изграждане - „Баделема”, „Стадиона” и „Шкелово”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com