Празникът на Асеновград - изпълнен с концерти и забавления за деца и възрастни (СНИМКИ)

3181
Празникът на Асеновград - изпълнен с концерти и забавления за деца и възрастни (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Кулминацията на тържествата по повод Празника на Асеновград настъпи още в съботния ден с откриване Панаир на традиционните български занаяти и местни специалитети в Градския парк. 30 шатри с ръчно изработени изделия приковаха вниманието на асеновградчани и гостите на града. Там можеше да се видят щандове на асеновградски производители и занаятчии, училища и творчески формации от общината, както и на майстори от цялата страна.

Общината в Асеновград раздава безплатно знамена за празника на града

Oбщина Асеновград ще предостави безвъзмездно 100 български трибагреника в деня на Празника на града. Днес, 30-ти май (неделя), пред сгр...

В съботния следобед пък се проведоха няколко концерта един след друг. Настроение в почивния ден създадоха Музикална школа "Станимака", Фолклорна формация "Карлък" и талантите от класа на Ина Паришева.

В неделя, 30-ти май, в деня на Празника на Асеновград, събитията започнаха още в 09:00 ч. и продължиха чак до 22:00 ч. Отслужена бе Празнична света литургия за благоденствието на града. Пред паметника на Цар Иван Асен II кметът на Асеновград доктор Христо Грудев произнесе слово по повод празника. Последва поднасяне на венци и цветя в памет на признателност пред достойните дела на великия владетел, чието име носи градът, след което всички коленичиха и притихнаха в минута мълчание. Прозвуча химнът на България, а българският трибагреник беше развян високо.

В емблематичното за Асеновград Старинно училище "Свети Георги" се състоя официалната церемония по връчване на званието "Почетен гражданин". Удостоени бяха управителят на болницата в града доктор Иван Червенков и културният деец и общественик Йордан Кожухаров.

Ловеч си възвърна блясъка на своя празник 11 май (СНИМКИ)

Кметът Корнелия Маринова награди изявени лекари Ловеч си възвърна блясъка на своя градски празник - 11 май. След като миналата година ...

Наградени бяха и участниците в конкурса за детска рисунка "Аз рисувам моя град". Любими анимационни герои пък привлякоха погледите на най-малките, които се забавляваха с тях повече от час. Неделният празничен ден продължи с концерти и спектакли на Представителния духов оркестър при ВВС - Пловдив, Петя Буюклиева, Музейната музикална школа и Спортен клуб по модерен балет "Косара".

Специален гост на Празника на Асеновград бе Нели Петкова. Въпреки дъжда, стотици асеновградчани стоически слушаха ангелския й глас повече от час и я аплодираха. Лично кметът доктор Грудев й поднесе букет цветя и й благодари за оказаната чест да присъства в празничната вечер. Финалът на Празника на града бе поставен от завладяващите и спиращи дъха фойерверки, които осветиха в ярки цветове небето над Асеновград и всички присъстващи бяха вперили поглед в пищната заря.

Засилват здравните мерки за празника на Перник

Регионалната здравна инспекция в Перник е издала специално предписание на община Перник по повод предстоящия на 19 октомври Ден на град...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com