Предстои ремонт на съоръженията при минералните извори край Нареченски бани

6138
Предстои ремонт на съоръженията при минералните извори край Нареченски бани
Снимка: Actualno.com

Минералните извори край асеновградското село Нареченски бани вече преминават в стопанисване на Община Асенoвград.

Предложението бе отправено от министъра на околоната срда и водите Нено Димов към Общинския съвет в града. Без коментар старейшините дадоха съглаието си и приеха решението на първото за годината редовно заседание.

Обучават 24 служители за Пречиствателната станция край Асенoвград

Около 700 000 лева ще отдели Община Асеновград в рамките на половин година за Пречиствателната станция, която в момента е на етап строе...

За минералния извор край село Нареченски бани от години Община Асенoвград води преговори с кмета на населеното място и с населението там. Администрацията иска да поеме управлението на обекта с мотив, че той ще бъде стопанисван по-добре, отколкото е към момента.

До Министерството на здравеопазването неколкократно са отправяни искания Общината да поеме поддръжката, както на водопитейния павилион, така и на сградите поликлиниката и бившата администрация, намираща се в центъра на Нареченски бани.

По думите на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов, получените отговори са противоречиви. В Нареченски бани има няколко минерални извора, чрез които се лекуват различни заболявания. След като обектите бъдат предоставени за управление на Община Асеновград, ще трябва да се направят инвестиции в тях. Необходимо е да се извърши ремонт на водоизточниците.

Трябва да се възстанови и част от водопровода, който е на „соленото изворче“ към водопитейния павилион. Все още не са заложени средства за извършване на ремонтните дейности и за годишната поддръжка, тъй като не е ясно каква точно ще бъде инвестицията.

Вино потече от чешма в Асеновград, обявиха винаря на годината

Вино потече от чешма в Асеновград и тази година на днешния ден, 31 януари. Поводът – празникът на божествената напитка, който се ...

На този етап, Общинска администрация няма идеи за отдаване съоръженията на концесия или за придобиване други форми за стопанисване. На първо време Общината ще търси начини сама да управлява минералните извори в Нареченски бани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com