Променят инвестиционната програма на Асеновград, след проведеното обсъждане

2049
Променят инвестиционната програма на Асеновград, след проведеното обсъждане
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Обсъдиха предложенията, отправени от гражданите по време на общественото обсъждане на бюджета и инвестиционните разходи на общината за 2021 г. Част от идеите на хората вече са предвидени в строителната програма. Такова, например, е междублоковото пространство зад „Ловното“ в града.

Някои от предложенията на асеновградчани, за които има възможност да бъдат изпълнени, намериха място в преработената инвестиционна програма на община Асеновград. По предложение на Росица Вангелова, ще се заложат средства за ремонт на улица „Поп Матей“ – в участъка, осигуряващ връзката между „Александър Стамболийски“ с вече ремонтираните „Захари Стоянов“ и „Спортист“. Отсечката свързва и зони, в които се намират СУ „Свети Княз Борис I“, ДГ „Пролет“, както и Центърът за ранно детско развитие, залата за вдигане на тежести „Иван Веселинов“, Градският плувен комплекс и спортна зала „Асеновец“. Ще се отделят финанси и за довършването на улица „Георги Ковачев“ - в участъка от ДГ „Зорница“ в квартал „Запад“ до бъдещия локал на пътя Пловдив – Смолян, преди кръговото кръстовище на околовръстния път на Асеновград. След като бъде направена отсечката, ще се облекчи натоварването на светофара при улица „Лозница“ и булевард „България“. Така, голяма част от жителите на квартал „Запад“ ще могат по-лесно и бързо да се включват в главния път за Пловдив и индустриалната зона. След срещата при кмета доктор Грудев се взе решение да се зашиват и средствата за разширяване и довършване на детската площадка в така наречената „Македонска махала“ в квартал „Долни Воден“. Прието бе и предложението на Георги Ваклушев за ремонт на улица „Стадиона“ в село Конуш.

25 съветници подкрепиха обновената инвестиционна програма на Асеновград

Промениха първоначално предложената инвестиционна програма на община Асеновград, като въведоха няколко нови обекта. Промените се направ...

Част от предложенията, отправени по време на публичното обсъждане, ще бъдат отложени във времето. Например, реализирането на идеята на Даниел Пенелов - на улица „Спортист“ да се изгради детска площадка в парцел №209 - се налага да изчака. Това може да се случи, след като приключи урегулирането на общинските и частните имоти в района. За детска площадка в квартал „Горни Воден“ пък, за което беше проведен и разговор с кметския наместник там, ще се търси подходящо място. Същата в момента е изградена върху имот, който е собственост на Българската православна църква (БПЦ). За квартал „Горни Воден“ общинската администрация счита за целесъобразно да насочи средства и поетапно да бъде ремонтирана улица „Свети Кирик“. Тя се явява основна пътна артерия. По нея ежедневно преминават много автомобили и пешеходци. Улицата е и единствения път до манастир „Свети Свети Кирил и Юлита“.

Други молби и искания от граждани, изразени по време на публичното обсъждане, ще бъдат подложени на коментар, тъй като същите не са в правомощията и възможностите на община Асеновград. Такива са: републиканският път Асеновград – Първомай, за който вече се проведе среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ); водоснабдяването на село Косово, за което ще се търси решение съвместно с ВиК – Пловдив; изграждането на парк „Баделема“ и реновирането на гребна база „40-те извора“, за които ще се търси финансиране от европейски фондове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com