Ще търсят пари от бизнеса в Асеновград за ремонт на стадиона

3244
Ще търсят пари от бизнеса в Асеновград за ремонт на стадиона

Освен Народно читалище „Родолюбие“, стадион „Шипка“ в Асеновград също е в трагично състояние. За занемарения вид на културно-театралния център Ви разказахме още миналата седмица, след реакция на актьора Мариан Бачев.

Темата за ремонта на стадиона в града също е коментирана многократно от граждани и общинари, но години наред няма адекватна реакция. Председателят на ФК "Асеновец" Драгомир Георгиев съобщи пред Actualno.com, че се планира догодина да бъде проведена среща с бизнеса в града. „Защото съгласете се, че без да участват предприемачи стадионът не може да бъде ремонтиран.“, допълни той.

Общински служители вече ще говорят и жестомимичен език

Езикът на хората с увреден слух ще учат 15 служители от социални институции в Асеновград. В обучението ще се включат представители на...

Целта е да се намерят спонсори или дарители, с чиято помощ цялостно да бъде реновиран стадион „Шипка“. Друг вариант е да се кандидатства с проект по някоя от европейските програми. „В момента ситуацията е такава, че тази бюджетна година е почти на финала. Предстои планирането на новата рамка на Бюджета на Община Асеновград за 2017 г.

По здравословни причини кметът доктор Емил Караиванов отсъстваше доста време и затова тепърва ще се водят разговори по темата.“, каза Георгиев. Той призна, че базата на стадион „Шипка“ наистина е в окаяно състояние и изрази надеждата си през 2017 г. това да се промени. Драгомир Георгиев не посочи конкретната сума, необходима за извършването на ремонта, тъй като всичко зависи от проектите и идеите. Не става ясно дали стадионът ще бъде разрушен напълно и на негово място ще се изгради нов, или ще бъде ремонтиран основно. Планирано е на първо време да се направят съблекални с тоалетни за момчетата и мъжете, които тренират във ФК „Асеновец“.

По думите на Георгиев, към настоящия момент домакини и гости ползват за целта барака, която се намира в непосредствена близост до един частен имот. Освен съблекалните, от реновиране имат нужда и самото игрище в спортния обект, трибуните, дори и оградата. Драгомир Георгиев подчерта, че всичко зависи от проекта, който ще бъде създаден и от финансите, с които ще разполага ръководството на клуба.

„Иска ми се да кажа, че през следващата година плановете ни ще се реализират, но засега не мога.“, уточни в заключение председателят на ФК „Асеновец“. Припомняме, че през лятото на 2015 г. бяха подновени единствено седалките в два от секторите на стадион „Шипка“ в Асеновград, като ремонтът струваше на Общината около 50 000 лева.

Талантливи деца получиха приз „Достоен асеновградчанин“

Най-достойните сред достойните асеновградчани бяха отличени от „Съюз на творците“ в Асеновград по повод Деня на народните Б...

А статистика, представена пред спортните деятели в града от кмета доктор Емил Караиванов, става ясно, че за период от четири години /2011 г.-2015 г./ за поддържката на спортното съоръжение са отделени общо 25 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com