Създават предприятие за малки ремонти на общинска собственост в Асеновград

1994
Създават предприятие за малки ремонти на общинска собственост в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Създават ново общинско предприятие в Асеновград. Ангажимент на служителите в структурата ще е извършване малки ремонти на обществени места и сгради. Идеята ще се реализира по проект „Насърчаване на социалното включване на уязвими групи, чрез осигуряване на заетост в сферата на строителството и поддържане на общинските обекти в община Асеновград“, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Администрацията в града вече е одобрена за изпълнението. Стойността на проекта е в размер на над 170 000 лева, а срокът за реализация е 15 месеца. Със средствата се предвижда се създаване на Общинско социално предприятие, в което да бъдат назначени директор, счетоводител и 11 общи работници – безработни лица от Бюрото по труда.

Предметът на дейност на новото звено ще бъде ремонт и поддържане на общинска инфраструктура и околна среда на територията на община Асеновград. Дейностите включват ремонтиране и поддръжка на общински сгради, подмяна на тротоарни настилки и бордюри. И още - извършване на малки текущи ремонти на общинска собственост, поддръжка на площадки, зелени площи и други. „Чрез това предприятие ще се предостави възможност, когато трябва да подменим на едно място четири плочки или три павета да не се налага да правим обществена поръчка.“, поясни кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.

Борис Солтарийски, 3D mapping show и изложба на родопска сватба за празника на Асеновград

Джаз концерт открива Майски културни празници 2018 г. на Асеновград, тази вечер. Тазгодишните тържества ще продължат до 27.05.18 г., вк...

Проектът се финансира от Програмата за срок от една година. Средствата ще бъдат похарчени за възнаграждения на персонала, ремонт на сградата, в която ще се помещава предприятието, обзавеждане и закупуване на оборудване и инструменти, необходими за ежедневната работа на служителите и работниците. Такива, например, ще са работни машини, бормашини, ъглошлайфове, заваръчен дегенератор, моторен трион, ролетки, кирки, лопати и други строителни уреди. Екипът по проекта ще е настанен в общинска сграда - бившата складова база, позната на асеновградчани, като БКС.

Ремонтът на постройката ще включва подмяна на дограма и санитарни възли. След изтичане на едногодишния срок на проекта се предвижда предприятието да продължи да функционира, като общинско. Планирано е на работа да се запази половината от персонала, като в такъв случай следва да се издържа от Община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com