Танкове и оръжия на изложението за отбранителна техника в Пловдивския панаир

1127
Танкове и оръжия на изложението за отбранителна техника в Пловдивския панаир

Със спектакъл на гвардейците от Националната гвардейска част стартира днес 12-то издание на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус“.

Изложението се провежда в Палата №3 на Пловдивския Панаир. Специални гости на събитието бяха министърът на отбраната Николай Ненчев и делегации от предствители на 21 държави, пристигнали за деловия форум.

Стотици се обединиха в най-дългото литийно шествие в Асеновград

Стотици миряни се помолиха и се докоснаха до Чудотворната икона на Света Богородица в Асеновград днес, предаде кореспондентът на Actual...

Изложението на отбранителна техника в Международен панаир-Пловдив тази година ще се проведе от днес до 28.05.16 г., включително. Конференция на тема „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“ ще се състои утре от 10 ч. до 16:30 ч. На форума ще бъдат разяснени начините, чрез които се откриват химични вещества и рецепти за приготвяне на експлозиви при домашни условия, като съществена част от подготовката на терористични атентати.

Акцент ще се постави и върху представянето на анализи на данните от публични мрежи /например Интернет/, които могат да бъдат ползвани от организации на терористи. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с иновативни изделия за оборудване за различните видове войски и средства за борба с тероризма, както и за гражданска употреба.

За граждани изложбата ще бъде достъпна на 27.05.16 г. от 10 ч. до 17 ч. и на 28.05.16 г. от 10 ч. до 15 ч. Експозициите са разположени, както в Палата №3, така и на откритите площи пред нея. За първи път в отбранителното изложение се представят фирми от Япония, Китай, Израел и Русия.

Сред останалите изложители са представители от България, Австрия, Холандия, Германия, Израел, Полша, Турция, Франция, Швейцария, Швеция, САЩ. В експозициите се показват новости за сухопътни войски, военноморски и военновъздушни сили, за оборудване на бойците и за общо осигуряване на армията, за предотвратяване на терористични атаки. В зоните за статичен показ посетителите на Панаира могат да се запознаят с автобронетанкова техника, въоръжение и оптични прибори, средства за индивидуална и балистична защита, специална и авиационна техника, системи за моделиране и симулации.

По пътя Асеновград - Бачково поставят предпазни мрежи

Предпазни обезопасителни мрежи се поставят на скалите край пътя между Асеновград и село Бачково, видя екипът ни. По цялото протежение н...

В петък, на 27.05.16 г. от 17:30 ч. до 18:30 ч. ще се проведе и динамичният показ на тема „Бойни умения в екстремни ситуации”. Демонстрацията ще бъде извършена в коритото на река Марица до панаирния комплекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com