Точно 10 асеновградчани и инициативи бяха финансово подпомогнати от общината

2154
Точно 10 асеновградчани и инициативи бяха финансово подпомогнати от общината
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Точно 10 асеновградчани и инициативи бяха подпомогнати с еднократна финансова помощ от община Асеновград, след решение на местния парламент през този месец.

1 000 лева Общинският съвет в града отпусна за журналистът Ангел Бончев за издаване и разпространение на книгата му "ПроСветителят патриарх Евтимий". Творбата ще бъде насочена към учениците, съобщава авторът. И допълва, че целта й е да ги запознае подробно с житието на свети патриарх Евтимий. Книгата е повече историческа, отколкото религиозна, по думите на Бончев.

Кандидатите за общински съветници и кметове за Варна ясни до дни

16 септември е крайният срок за подаване на документи в ОИК, за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети...

Общината в Асеновград подпомогна финансово и лечението на Лизавета Иванова, страдаща от множествена склероза. В последните месеци се налага момичето да пропуска вливки на стволови клетки заради липса на средства. Общинският съвет гласува единодушно сумата от 5 000 лева в подкрепа на асеновградчанката.

Старейшините на града отпуснаха и 300 лева в помощ на 31-годишната Весела Стефанова. Тя се нуждае от средства за закупуване на лекарства и рехабилитация. Жената е с ТЕЛК, удостоверяващ 100% трудова неработоспособност с необходимост от чужда помощ и диагноза "Детска церебрална парализа".

1 500 лева бяха отделени за Сдружение "Станимашка фотографчийница". Гражданската инициатива се нуждае от финансиране за изготвяне на четири изложби на културно-исторически теми. Експозициите ще бъдат позиционирани на модулите за външни експозиции пред Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

За Сдружение "Станимака-мюзик център" бяха отделени 600 лева. Парите са нужни на организацията за участие в Национален фолклорен конкурс "Пиленце пее" и Международен фестивал "Кръстопът на музите" в София.

ГЕРБ в Плевен ще се яви със самостоятелна листа за общински съветници

Партия ГЕРБ в Плевен ще играе на предстоящите местни избори със самостоятелна листа за общински съветници. Тя ще бъде пълна – с 4...

Георги Митков от асеновградското село Тополово бе подпомогнат с 200 лева. Мъжът е диагностициран със злокачествено нообразувание на ляв бял дроб. Парите са му нужни за лечение, тъй като семейството не може да си го позволи.

Сума, в размер на 7 000 лева бе отпусната и за малката Ева Чолакова. Детето е с тежко онкологично заболяване ("Сарком на Юинг"), а терапията й се провежда в германска клиника. За лечението на момиченцето са необходими още много средства, които семейството няма възможност да осигури.

Сдружение "Работилница за мечти" също бе подпомогнато от общината с финансови средства в размер на 1 465 лева. Членовете му поискаха финансова подкрепа, за могат да участват в театрален фестивал "Театър без граници", който ще се проведе в Самоков.

Пари бяха отделени от Общински съвет-Асеновград и за 55-годишния Христо Христов от село Тополово. Мъжът е със 100% степен на увреждане с поставена водеща диагноза "Инсулинозависим захарен диабет". Средства са му необходими за покриване на разходи по лечение, които са непосилни за семейството му. За Христов съветниците гласуваха сумата от 300 лева.

ГЕРБ в Плевен ще се яви със самостоятелна листа за общински съветници

Партия ГЕРБ в Плевен ще играе на предстоящите местни избори със самостоятелна листа за общински съветници. Тя ще бъде пълна – с 4...

И още 5 000 лева отделиха съветниците на Асеновград за 25-годишната Вяра Якова. Младото момиче е диагностицирано с диагнозата „Множествена склероза” през 2017 г. За да заплати терапията, семейството на Вяра е продало жилището си, но сумата все още не е достатъчна. Чрез отпуснатата финансова помощ от общината асеновградчанката ще заплати част от медикаментите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com