X
 
 

Google отказа да премахне приложение за следене на жени

2005 0
photo of Google отказа да премахне приложение за следене на жени
Снимка: Getty Images/Guliver
Въпреки сериозният отклик на групи за защита правата на човека, както и политици Google отказа да премахне приложението на правителството на Саудитска Арабия, съобщава сайта за технологии и наука Гизмодо.

Заедно с други функции приложението дава възможност на саудитските мъже да следят и забранят пътуването на жените и подчинените си.

ЕС глоби с 4.3 милиарда долара Google

ЕС наложи глоба в размер 4.3 милиарда евро на технологичния гигант Google. Това е рекордно наказание, а причината е злоупотреба с домин...

Решението да не се премахне приложението следва писмото, което бе изпратено на 21 февруари и което е подписано от дузина членове на конгреса, които призовават изпълнителните директори на Apple и Google да премахнат от своите магазини въпросното приложение.

В писмото на депутатите се признава, че приложението предлага и някои „рутинни функции” като подаване на заявка за преиздаване на изтичащи документ и като паспорти и регистрационни номера на клона.

Но в писмото се обръща специално внимание на „тревогата на представителите относно характеристиките на приложението, които пречат на свободното движение на саудитски жени и работници мигранти“.

„Изобретателността на американските технологични компании не трябва да се извращава, за да се нарушават човешките права на саудитските жени“, пишат те.

Марая Кери - първата жена, пяла в Саудитска Арабия след свалянето на забраната

Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия. Американската певица се появи в черна, искряща рокля пред скандиращо огромно множество в ...

„Иновациите от двадесет и първи век не трябва да продължават тиранията от шестнадесети век. Поддържането на това приложение във вашите бази позволява на компаниите и американските ви служители да бъдат съучастници в потискането на жените от Саудитска Арабия и работниците мигранти", пише в писмото.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители