Дунав заля четири острова край Видин

4642
Дунав заля четири острова край Видин

Дунав в началото на българския си участък се покачва, съобщиха от станцията за измерване на нивото на реката при Ново село. Повишението през последните 24 часа е 18 см и водният стълб вече е 724 см. С 19 см се е покачила реката при Ново село, с толкова и при Лом. Под вода са 4 острова край Видин – Кошава, Кутово, Безименен и Малък Близнак.

До първото критично ниво на реката има резерв от 26 см, съобщи Димитър Йоцов, ръководител на видинското звено на държавното дружество "Напоителни системи", което стопанисва защитните диги. При стоеж от 750 см се задейства първият етап от плана за провеждане на високите дунавски води край Видин.

При него нивото се следи два пъти дневно. Дигите са в добро състояние, снабдили сме се с чували и пясък за изграждане на временни диги, допълни Димитър Йоцов.

Общините също следят нивото на реката и имат готовност за действие при опасно прииждане. Дунав сега се наблюдава и от областното управление на службата за пожарна безопасност и защита на населението.

Продължава плавното покачване на нивото на Дунав в българския участък

Продължава плавното покачване на дунавското ниво в началото на българския участък. След повишение през последното денонощие с 19 см таз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com