Холандия няма официална позиция за членството ни в Шенген

4761
Холандия няма официална позиция за членството ни в Шенген

Холандското правителство все още няма позиция по въпроса за присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство, се казва в прессъобщение от посолството на кралството в София.

В контекста на различни новини, публикувани в медиите днес, засягащи присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство, Посолството на Нидерландия желае да ви информира, че холандското правителство все още няма позиция по въпроса, се казва в съобщението. Решението на Нидерландия ще бъде взето в тясно сътрудничество с останалите страни-членки преди заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 7 и 8 март 2013 г.

Посолството ще продължи да информира медиите за развитието по темата, заключават от дипломатическата мисия, предаде БГНЕС.

Шенген остава затворена тема за България

Обсъждането на присъединяването на Румъния и България към Шенген отново е отложено. Според говорителя на кипърското председателство на...

Припомняме, че 6-7 декември се състоя последното заседание на Съвета на европейските министри на външните работи, където можеше да се обсъди членството ни в Шенген. Тогава обаче беше взето решение обсъждането да се отложи за пролетта.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com