Коледната елха на София засия

15586
Коледната елха на София засия

Коледната елха пред хотел "Рила" в столицата грейна в съботната вечер озарена от празнична заря.

С обратно празнично отброяване на числата от 1 до 10 кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заедно с председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков, както и стотици граждани, запалиха светлините.

Фандъкова ще запали светлините на коледната елха на столицата утре

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще запали светлините на коледната елха на столицата утре в 18.30 ч. в градината пред хотел „Ри...

На сцената присъстваха и известни български актьори и певци, които споделиха радостта от празника. В началото кметът пожела на всички столичани една весела и светла Коледа, за да може София да е една красива и спокойна столица.

„Както всеки човек запалва светлините на елхата в собствения си дом, така и ние, като едно голямо семейство, правим града ни по-уютен и по-усмихнат по време на Коледните и Новогодишните празници", отбеляза кметът.

Стотици столичани се бяха събрали пред откритата сцена до елхата, за да станат свидетели на празничната програма, на песните на детски вокални трупи и формации, които забавляваха публиката. В ролята на Дядо Коледа се беше преобразил актьорът Дечко Чунтов, който бе и водещ на събитието. След тържественото запалване на светлините присъстващите станаха свидетели на многоцветна празнична заря.

Минути, след като елхата беше осветена, празничен ретро трамвай докара коледарите от 144 СОУ „Народни будители, които представиха Коледата чрез традициите на народа ни.

За какви подаръци мечтаят българските деца?

Над 1.362 млн. лв. са събрани в Българската Коледа за 2011 - 2012

Над 1.362 млн. лева са събрани в кампанията „Българската Коледа” през 2011-2012 г., а със средствата са подпомогнати най-мн...

Допитване на БГНЕС сред присъстващите на празника малчугани показа преобладаващ интерес към технологичните джаджи. Разбира се, децата искат здраве, усмивки и щастие.

"Много искам на Коледа всички да сме живи и здрави, все така усмихнати. Да има подаръци под елхата, да има радост до зората", заяви малкият Калоян.

Той е написал стихче за Коледа, първият стих от което гласи: "Честит празник на всички, не са ви нужни за всичко парички".

Калоян очаква родителите да му подарят за Коледа най-вече щастие, а Дядо Коледа – уред за откриване на пръстови отпечатъци, за да разкрива престъпления.

Ния, която е трети клас, заяви, че празникът много й е харесал. "Като гледах фойерверките, направо сърцето ми щеше да изскочи. Толкова е красиво, че не може да те е страх", каза тя. Ния иска Дядо Коледа да й донесе тъчскрийн, защото братовчедка й има такъвДона от София пък иска Дядо Коледа да й донесе iPad.

Хотел „Плиска” затвори врати

Столичният хотел „Плиска" е преустановил дейността си в средата на миналия месец. Това става ясно от съобщение, поместено на сайт...

Редактор: М. Дачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com