Мъртви животни са намерени в парка до стадион "Славия"

14517
Мъртви животни са намерени в парка до стадион "Славия"

Мъртви животни са открити тази сутрин в парка до стадион "Славия". Източници от полицията уточниха, че вероятно в резултат на отравяне са измрели живеещите в района кучета, котки и гълъби. Само едно от убитите животни е домашно, съобщи БНР.

Мястото е посетено от няколко екипа на Шесто РУП в София. Имало е и екипи на общинска фирма „Екоравновесие“. Взети са проби, но до момента не е открита отрова.

Собственикът на домашен любимец Събина Панайотова, разказа пред "Хоризонт", че мястото на хвърлената отрова е между детска градина и техникум: "В момента, в който влязохме, ме посрещнаха други хора с кучета и казаха никой да не си пуска кучетата, защото има трупове в парка. Там има изоставен строеж, пред него имаше мъртво куче с червена пяна по устата, видимо отровено и друго, което повръщаше. Второто куче засега е добре, заведено е на лекар. По-късно отидохме с едно от кучетата в клиника и стана ясно, че от снощи приемат домашни кучета. Аз знам за 6 отровени животни, но не знаем колко от тях са улични."

Преди време подобен случай имаше и в столичния квартал „Бояна“. Там бяха отровени няколко домашни кучета. По случая все още тече разследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com