Непълнолетни убиха възрастна жена в с. Змейово

7222
Непълнолетни убиха възрастна жена в с. Змейово

Двама непълнолетни младежи - Н.М.Д. на 17 години, криминално проявен и година по-малкият А.А.Б. са задържани за жестоко убийство, съобщи директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

На 1 ноември т.г. е постъпил сигнал за изчезнала 78-годишна жена от с. Змейово. Сигналът е подаден от близките на жертвата. След започналото издирване от служителите на МВР, е открит трупът на възрастната жена с инициали И. Ч. в съседна на дома й селскостопанска постройка.

Доживотен затвор за двама след грабеж и убийство

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов на доживотен затвор при първоначален специален режим, съ...

Убитата жена е живеела сама в крайна къща в с. Змейово. Установени са данни за насилствена смърт. Жената е била удушена, заяви комисар Алексиев. Убийството е извършено с цел грабеж.

"Отнети са вещи от дома на убитата жена. Тези вещи вече са установени и иззети. Задържаните не са от ромски произход. Единият е от с. Змейово, а другият е от Стара Загора.

16-годишният А.А.Б. по непотвърдени данни е ученик от руската гимназия. 17-годишният Н.М.Д. е криминално проявен, задържан многократно предимно за кражби. През 2010 г. е автор на три престъпления. За 2011 г. има две престъпления. За 2012 г. има 5 престъпления, извършени от 17-годишния младеж. Има и един опит за бягство като задържано лице.

Едно от последните деяния, за които е осъден, е на 19 октомври тази година за отнета дебитна карта от жената, която е убита", обясни комисар Алексиев.

Повечето от присъдите на 17-годишния са пробация и има една 6-месечна условна присъда. Има общо 6 пробации. Двамата задържани са с мярка задържане под стража.

43-годишна жена е убита в с. Розино

43-годишна жена бе намерена убита в незастроено пространство в село Розино, съобщиха от пресцентъра на МВР.На 28 октомри, около 8.00 ча...

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com