Племенникът на Рашков: На страната на хората от Катуница съм

5954
Племенникът на Рашков: На страната на хората от Катуница съм
Да му изгорят къщите и колите, каза Георги Илиев, визирайки вуйчо си

Прокурорът по делото срещу Георги Илиев, племенникът на Кирил Рашков, се обиди на защитниците му, които казаха, че Илиев е обект на преследване с цел успокояване на обществото ни във връзка със събитията в Катуница, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив.

Като племенник на Кирил Рашков и моят подзащитен става обект на шумни процеси, тъй като в последно време се търсят виновни с цел успокояване на обществото. Това благоприятства за по-добри европейски доклади, каза адвокат Николай Симеонов.

Той изтъкна, че искането на прокурора за налагане на най-тежката мярка на задържане е незаконосъобразно. По-лека мярка бе поискана и заради факта, че Илиев е много болен. Той е с 100% трудоустроеност - без един бъбрек, със злокачествено образование на пикочния мехур и трябва да се лекува. Нуждае се от множество интервенции, възможно е влошаване на здравословното му състояние. 

Самият Илиев изпадна в словесно излияние и молби пред съдията в продължение на 15 минути, като изтъкна, че не моли за съжаление, но иска да бъде до семейството си, че чака и правнуче. Той дори каза, че е на страната на хората от Катуница и че всеки сам си заслужава съдбата – да му изгорят къщите и колите, визирайки Кирил Рашков.

Прокурор Димитър Панайотов изтъкна, че Илиев се съди за лихварска дейност и никъде по делото не е отбелязано, че той е родственик на Кирил Рашков. Георги Илиев е осъждан 7 пъти за кражби и за ПТП, но е реабилитиран.

Съдът прецени, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо него би била „задържане под стража”, а колкото до здравословното му състояние и в ареста се полагат грижи.

Отвън майката на Илиев, която също е болна и без една ръка, каза, че ще се самоубие, а Илиев обяви протест, като спира да се храни от утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com