Проверки на три строежа върху защитени територии по морето

7894
Проверки на три строежа върху защитени територии по морето

Междуведомствената комисия в Бургас вече е получила шест сигнала за строежи върху защитени територии по морете, а три вече да проверени, съобщи Константин Гребенаров, областен управител на Бургас пред бтв.

Той допълни, че всички получени сигнали са за строежи в гр. Несебър. „Първият сигнал е за кв. Черно море, и е за застрояване върху защитена територия. Проверката установи, че няма засягане на защитени територии според закона и предстои да се видят всички документи за региона", допълни той. Комисията обаче не разглежда по какъв начин териториите са изваждани от държавния горски фонд.

При поверката на другите сигнали е установено, че единият имоти не попада в защитена територия, а при другия дори няма строеж в момента, съобщи бтв.

В същото време съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров коментира, че е съмнителен фактът, че скандалната сделка за имота в Несебър, наречен „Дюнигейт", е подписана в единствения ден, в който земеделският министър Мирослав Найденов е отсъствал от министерството.

Димитров допълни, че е важно министърът да говори и пред народното събрание и да обясни случващото се не само по медиите.

Редактор: Е. Гигова

Депутати искат създаването на анкетна комисия "Дюнигейт"

57 депутати, основно от ПГ на Коалиция за България и ДПС, внесоха искане до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за създаван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com