Инвеститорът на Алепу отказва да махне подпорната стена дори да му наредят

3871
Инвеститорът на Алепу отказва да махне подпорната стена дори да му наредят
Снимка: БГНЕС

"За мен това решение е изцяло популистко, в стил да се харесаме на хората. Явно в държава, в която се строят магистрали без строителни разрешения е практика да се прекратяват действащи строителни разрешения за напълно законни обекти. Ще съм принуден и вече работя в посока да си потърся правата извън страната. Проблемът е, че никой не си задава въпросът какви ще са последствията. Дори да ми бъде вменено да премахна това съоръжение (т.нар. подпорна стена, на снимката), категорично няма да го направя, тъй като не мога да поема риска да предизвикам една бъдеща екокатастрофа". Това заяви сегашният инвеститор в проекта "Алепу Вилидж" Стоян Василев, брат на първия победител в Big Brother Здравко Василев, след като съдът окончателно обяви строителното разрешително за курортен комплекс на Алепу за нищожно.

Съдът окончателно обяви разрешението за строеж на Алепу за нищожно

Строителното разрешително за курортен комплекс "Алепу Вилидж" е нищожно. Това потвърди Върховният административен съд (ВАС). Решението ...

Според Василев, в близост до т.нар. подпорна стена се намира пречиствателна станция, която може да бъде пометена от свличаща се земна маса.

Категорично не съм съгласен с една част от мотивите на съда. Притеснявам се, че това нещо ще предизвика един много сериозен проблем в целия строителен бранш – ще се обявят за незаконни една голяма част от действащите строителни разрешения, добави Василев пред БНТ.

Няма да бъде хотел, каза още Василев и след това използва думите „ваканционен комплекс”. По думите му, нямало забележки по първата фаза на стопирания от съда проект – укрепване на свлачището на Алепу при Шофьорския плаж.

"Против съм нерегламентираните строежи, но "Алепу Вилидж" не е нерегламентиран"

Асен Личев: МОСВ е знаело за допусната грешка относно Алепу

В екоминистерството са знаели, че са допуснали грешка с документите покрай строежа край Алепу. Това стана ясно отговор на настоящия мин...

Специално относно развитието на случая в съда, когато Стоян Василев се появи публично пред медиите като човека, поел проекта, адвокатът му Димитър Димитров отговори на въпрос на Actualno.com, че инвеститорите може да кандидатстват за ново разрешително, ако съдът обяви сегашното за нищожно – както и се случи. "Ако бъде окончателно обявено разрешителното за строеж за недействително, за което ние смятаме, че няма основание, да – това означава, че е възможно да се изготвят нови инвестиционни проекти, които ако бъдат утвърдени по надлежния ред и бъде издадено ново разрешение за строеж, да бъде осъществено това инвестиционно намерение, в съответствие с издаденото разрешение за строеж", каза юристът.

Какво добави самият Василев за намеренията си при такъв развой на събитията – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Тези "кутийки" в стената нямат необходимия стандарт за хотелски стаи. Височината е 2,07 метра – не вярвам някой да е ходил в такъв хотел, където да пипне тавана с ръка, обясни Василев преди време особеностите на причудливата и приличаща на скеле за хотел подпорна стена.

Когато стана публично известно, че Стоян Василев е новото лице на "Алепу Вилидж", брат му Здравко реагира емоционално - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК КАК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com