Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият инвеститор на Алепу подкрепял да не се строи в защитени зони, но за Алепу било различно

28 май 2021, 08:53 часа • 2351 прочитания

Намираме се на изграденото вече противосвлачищно съоръжение, което няма да е хотел или някаква друга сграда. Това е първи етап от проекта. Това заяви новият инвеститор на Алепу Стоян Василев, брат на първия победител в българската версия на "Биг Брадър" Здравко. Самият Здравко взе отношение за инвестиционните намерения на брат си и то беше негативно – ПОДРОБНОСТИ ТУК! "Ние сме отделни индивиди, всеки си има собствено мнение - отношенията с брат ми са отлични", коментира сега Стоян Василев.

Тези "кутийки" в стената нямат необходимия стандарт за хотелски стаи. Височината е 2,07 метра – не вярвам някой да е ходил в такъв хотел, където да пипне тавана с ръка, продължи той.

Не е извършено брегоукрепване и да не се бърка с укрепване на свлачище. Свлачището е регистрирано още през 2009 година. На 31 май имаме заседание по делото (за строителното разрешително), уточни Василев.

Попитан от Нова телевизия какво ще прави, ако Алепу стане защитена зона, както се закани служебният екоминистър Асен Личев, отговорът беше, че по принцип приветства, но блатото Алепу било на 700-800 метра и не било застрашено от завършването на обекта. А на въпрос защо да строи там, а не само да укрепи свлачището, отговорът беше, че много малко предприемачи биха укрепили само свлачището, защото било скъп проект. Самият Василев искал да не остава само една "подпорна стена" - и отрече, че е подставено лице. И каза, че било условие на сделката колко е платил, за да поеме проекта от "Главболгарстрой".

Още: Новият инвеститор в Алепу Вилидж: Ще търся начин да завърша този проект

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес