X
 
 

Писатели от Бургас и Радовиш подписват договор

436 0
photo of Писатели от Бургас и Радовиш подписват договор
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Меморандум за културно сътрудничество ще бъде подписан в Бургас. Творци от македонския град Радовиш и Бургас ще сложат подписите си под споразумение, което ще подобри културния обмен между двете държави.

Инициативата на Бургаската писателска общност е подкрепена от ръководството на Международния литературен фестивал "Караманови срещи на поезията". В едно от неговите издания участва поетеса Роза Боянова, която живее и твори в Бургас.

Боил Банков: България трябва да е културен център на Европа

Ние трябва да бъдем един същински културен център на Европа. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на на откриването на...

В същото време, македонският автор Борче Панов се вдъхнови от Черно море и написа книгата "Глождеща мида". В нея са включени стихотворения, посветени на Бургас и остров Света Анастасия.

Преводаческата дейност ще бъде част от литературното сътрудничество.То дава още една възможност на бургаски автори да представят своите книги в чужбина.

Колкото повече хора се докоснат до словото, творбите и разказите на писатели от двата народа, толкова по-близки ще са те в културно отношение, категорични са председателят на Управителния съвет на Бургаската писателската общност Росен Друмев и председателят на Творческата комисия към БПО Наталия Недялкова.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители