Синдикатите ще опитат да убедят властта да не съкръщава стотици в БДЖ

884
Синдикатите ще опитат да убедят властта да не съкръщава стотици в БДЖ
Снимка: БГНЕС

Днес (12 май) в Министерство на транспорта ще се проведе среща, на която ще бъдат дискутирани проблемите около приватизацията на БДЖ „Товарни превози”.

В сряда (11 май) министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че между 600 и 800 души ще бъдат съкратени от БДЖ "Товарни превози". Съкращенията са само част от мерките за оздравяване на дружеството, след като няма интерес от страна на инвеститорите към него.

КТ "Подкрепа": Цифрите за масови уволнения в БДЖ може би обслужват търговски интереси

Не знам на какво се базират информациите за очаквани масови съкращения в БДЖ и спиране на приватизационната процедура за "Товарни прево...

В предстоящата среща, която е по възлагане от премиера, участие ще вземат президентите на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов и на КНСБ Пламен Димитров, ръководствата на съответните транспортни федерации на двата синдиката и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

КТ „Подкрепа” и нейната Федерация на транспортните работници са изготвили просторен анализ, според който по-нататъшното оздравяване на БДЖ „Товарни превози” е необходимо и възможно. От друга страна, приватизацията на предприятието е в практическа невъзможност поради задълженията му към голям брой кредитори.

По време на срещата КТ „Подкрепа” ще предложи мерки, които елиминират възможността от големи съкращения на персонала, с оглед пренасочването на работниците и служителите заедно с дейността, в която те в момента работят към съответните предприятия от системата на транспорта, които да ги поемат в бъдеще. Спекулациите за споменаване на съкращения на хиляди служители, считаме за недобронамерени и целящи защитата на конкретен търговски интерес в този процес, заявяват от синдиката.

Междувременно в централното управление на БДЖ пък ще се проведе пресконференция на ръководството на „Холдинг Български държавни железници“ относно актуалното състояние на дружествата в системата.

Между 600 и 800 души ще бъдат съкратени от БДЖ "Товарни превози"

Между 600 и 800 души ще бъдат съкратени от БДЖ "Товарни превози. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в рамките на изсл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика