Как да направите ПЕРФЕКТНОТО пролетно почистване вкъщи

3238
Как да направите ПЕРФЕКТНОТО пролетно почистване вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

С настъпването на пролетния сезон започваме да правим така нареченото пролетно почистване, да сменяме зимните дрехи с пролетни и цветни, да променяме рутината в грижата за кожата например и т.н. Но защо неглижираме пречистването на енергията в дома? То се осъществява лесно, а след това бързо ще усетим прилива на положителна енергия, хармония и подобрена атмосфера. Ето как може да го осъществите:

Премахнете всичко ненужно

За да освободите място за новата енергия, трябва да разчистите пространството от вещите, които не я допускат. Това включва целия безпорядък и купчините ненужни вещи. Премахнете всичко, от което нямате нужда, задържането на тези неща у дома само създава допълнително напрежение.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Набавете си кристали

Кристалите и някои скъпоценни камъни са известни със своите лечебни свойства. Те могат да ни помогнат за привличане на късмет, при проблеми със съня, за успокоение, за хармония и др. Те привличат положителната енергия към нас, като някои от най-известните с аметист, розов кварц, целестин, цитрин, прозрачен кварц и др. 

Аметистът може да поставите близо до входа, като така той ще стопира навлизането на негативна енергия. Розовият кварц в спалнята пък засилва хармонията и романтиката. Целестинът подобрява отношенията между членовете на семейството, затова е добре да се постави например в кухнята или дневната. Цитринът привлича на ваша страна късмета и успеха, така че може да го поставите на работното си място, а прозрачният кварц позиционирайте близо до всички мобилни и електронни устройства, за да намали максимално щетите от излъчваната от тях енергия.

Стайни растения

Добавянето на жива растителност ще внесе повече свежест и положителна енергия у дома. Стайните растения са красиви и са чудесно допълнение към интериора ви, като обаче трябва да се грижите за тях сериозно, за да не увяхват. Те имат способността и да почистват въздуха. Но някои от тях носят и благоденствие в семейството - алое вера, гербери, бамбук, английски бръшлян, фикус “Алий”, бостънска папрат и др.

Кои са Фън Шуй елементите и как да ги използваме за по-добър живот?

Фъншуй

Фъншуй течението ни дава наистина ценни съвети за използването на цветовете в дома, позиционирането на мебелите и декорациите, избирането на подходящи елементи, които ще засилят положителната енергия и късмета у дома. Важно е да не натрупвате дома си с излишни вещи. 

В спалните помещения се старайте да има симетрия между двете страни на спалнята.

Бюрото у дома или частта, отредена за офис, трябва да има изглед към врата. Освен това, не е препоръчително да сядате с гръб към вратата или с лице към стена.

В банята и кухнята добавете кристали или растения. Осигурете си естествена светлина. Под леглото не оставяйте никакви предмети.  Подбирайте маси с обли ъгли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com