Кои са Фън Шуй елементите и как да ги използваме за по-добър живот?

7839
Кои са Фън Шуй елементите и как да ги използваме за по-добър живот?
Снимка: Pixabay

Буквалният превод на Фън Шуй означава „въздух и вода“ и представлява разбирането за безпроблемно движение на енергиите и как те влияят върху хората. 

Петте елемента във Фун Шуй са основна тема, от която трябва да се започне винаги. Елементите са: Дърво, Огън, Вода, Земя и Метал. За да бъде балансирано едно пространство, трябва да съществува баланс между елементите. Цикълът на петте елемента е както следва: Дървото създава Огън, Огънят подкрепя Земята, Земята подкрепя Метала, Металът подкрепя Водата и Водата подкрепя Дървото. В този цикъл може ясно да се забележат какви са основните взаимоотношения между елементите и как всички са обвързани едни с други. В същото време елементите могат да бъдат силно унищожителни едни с други и тяхното влияние се използва, за да се намали силата им. Дървото отслабва Земята, Земята отслабва Водата, Водата спира Огъня, Огъня разтопява Метала, Металът реже Дървото.

За да трансформираме пространството си така, че да създадем безпроблемно движение на елементите, се нуждаем от още няколко основни познания.

Елементите отговорят на специфична посока в пространството. Огънят – Юг, Земя – Югозапад и Североизток, Метал – Северозапад и Запад, Вода – Север, Дърво – Изток и Югоизток. С цел да подсилим енергиите, трябва да сме наясно коя посока отговаря на кой елемент и как да го подсилим или намалим. Петте елемента се асоциират с теми в живота, ако в посоката на даден елемент подсилите тази тема, енергията ще се засили. Или обратното – ако в посоката намалите тази тема, елементът ще се намали. Огънят отговаря на Известност и Репутация, Земята – Любов, Брак, Духовен прогрес и израстване, Метал – Добри подпомагащи хора, Благополучие, Деца, Креативност, Вода – Кариера, Път в живота, Дърво – Здраве, Семейство и Пари. 

Имайки познания за елементите и цикъла им, можем да си представим всяко пространство и да го преобразим така, че да засилим или отслабим елементите. Обмислете внимателно дали някой елемент не е прекалено силен и изяжда останалите, или някой е блокиран и едва се усеща енергията. Пространствата, в които живеем и работим, трябва да ни носят спокойствие и радост, но в същото време може да се използват да увеличат това, което искаме от живота.

Заглавна снимка: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com