Опитните домакини почистват плочки в баня с това и те светят дори в тъмното

33830
Опитните домакини почистват плочки в баня с това и те светят дори в тъмното
Снимка: manbob86/Pixabay

Домакинската работа е досадна, а почистването на плочките в банята е сред най-трудоемките и неприятни домакински задължения, които често не се и увенчават с добър резултат. Пара, влага, натрупване на котлен камък, сапуница и трудни за почистване фуги са само част от предизвикателствата, пред които са изправени домакините, когато почистват плочки в банята. Ще ви разкрием тайните на опитните домакини и триковете, които прилагат, за да спестят време и усилия и за да постигнат оптимални резултати и блестяща чистота, когато почистват плочки в банята.

Дори най-мръсната баня ще заблести от чистота за 15 минути, ако направите това

Как домакините с опит постигат идеална чистота, когато почистват плочки в банята?

Не, те не използват скъпи препарати. Нито помощ от специалисти. Откриват решението в кухненския шкаф. Едни от най-добрите помощници за почистването на банята се крият именно там. Запознайте се с тях.

1.        Оцет

Кисел, по-кисел, най-кисел. А вие не сте кисели, след като почистите плочките в банята с оцет. Щастливи сте. Спестили сте пари за препарати, а всичко блести дори в тъмното от чистота и белота. Как да го употребявате? Лесно е. Поставете оцетът в шише с пулверизатор и просто напръскайте, без да пестите. Изчакайте. Всъщност се насладете на кафето си вместо просто да чакате. След 30 минути избършете с кърпа, изработена от микрофибър. Блестящ резултат, нали? Няма нужда да плакнете, ароматът на оцет бързо ще се изпари. А ако все пак не ви е приятен? Има и друго решение.

2.       Свеж  цитрус

Ако оцетът не ви понася, имаме и друг хитър трик за вас, благодарение на който домакините постигат невероятна чистота, когато почистват плочки в банята. Лимонът или лимонената киселина не само вършат същата работа като оцета, но и помагат да ароматизирате банята свежо и изключително приятно. Измийте плочките с гъба, натопена в разтвор от 15 грама лимонена киселина в чаша с топла вода. Изплакнете. Да, в случая трябва да минете плочките с гъба, а не просто да ги напръскате и да си изпиете кафето, но свежият аромат, съчетан с кристална чистота, определено си струва минутките, вложени в грижа за банята.

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

3.       Сода за хляб

А какво да направим с фугите? Те са най-голямото предизвикателство за домакините, които почистват плочките в банята. Особено ако скоро не сте правили ремонт и имате стари плочки и светли фуги, които вече всъщност са загубили първоначалния си цвят. Содата за хляб ще върне белотата им и ще ви очарова с резултата си. Направете я на паста и нанесете върху фугите с четка за зъби. Въоръжете се с търпение и мисъл за резултата, ако имате много плочки и съответно много фуги за минаване. Търкайте и втривайте, колкото можете повече, а след това оставете да постои. Няколко часа са достатъчни. Идва най-приятният момент – на измиването с вода. Изплакнете с душа, подсушете и се поздравете за резултата. Най-накрая може да видите какъв цвят реално всъщност са фугите на плочките във вашата баня. При много стари натрупвания на замърсяване и нечистотии, както ако виждате плесен, може да използвате и телена четка, за да си помагате, да нанесете повече содена паста или да я оставите да действа по-дълго.

Накрая се почерпете! Спестили сте средства и време за себе си. Насладете им се.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 неща, които е опасно да пускате в пералнята

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com