6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

29969
6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня
Снимка: iStock

Банята е едно от помещенията у дома, на които трябва да се обръща много внимание. Трябва да се поддържа чиста постоянно, защото натрупването на замърсявания може да е предпоставка за образуването на влага и мухъл. Дори и да си мислим, че нямаме време всеки ден за нейното поддържане, днес ще ви представим няколко хитри начина, които не ви отнемат много време, а почистват ефективно банята. Нека видим:

Огледалото в банята

Как да предотвратим повторната поява на мухъл и плесен в банята

Черната плесен е много неприятно явление, което в миналото дори е карало хората да горят тези части от дома си. Трябва да се радваме об...

Знаете ли, че чудесен препарат за огедалото е пяната за бръснене? Нанесете малка част от нея и разпръснете по цялото огледало с помощта на кухненска кърпа, а след това отстранете със суха такава. По този начин полирате огледалото и то няма да се запотява поне седмица, освен ако не го напръсквате с вода.

Параваните и преградите за баня

Тях може да полирате с помощта на черен чай. Как? Вземете микрофибърна кърпа и я накиснете в чая, като след това започнете да търкате по стъклото. Подсушете със суха кърпа и ще получите чисти и полирани паравани.

За прозорци и огледала

Още една хитринка, която включва направата на смес от 1 част оцет, половин част спирт и 2 части вода. Добавете сместа в бутилка с пулверизатор и получавате домашен препарат за огледала и прозорци.

Лъскави плочки в банята - на какво трябва да обърнете внимание при избора им? Ние съветваме!

Сред всички видове керамични плочки (включително матови, сатенени, структурни, полуполирани и полирани плочки), тези с лъскава повърхно...

За предпазване на завесата от мухъл

Душ завесата може да мухляса, ако не изсъхва добре след всяко използване на бяната. Но ако вентилацията не е добра, помощението е малко, няма прозорец и т.н., това се оказва трудна задача. Тук на помощ идва нашият хитър съвет – душ завесата трябва да се изпира всяка седмица, а в допълнение към това, в барабана поставяйте половин чаша сода и същото количество оцет преди пране. Ако завесата ви вече е почнала да се захабява в краищата, потопете ги в съд със посочената смес или с някоя от нейните алтернативи – сода с вода или белина с вода.

За тоалетната

Тоалетната по възможност е добре да почиствате всеки ден с влажна кърпа против захабяването й. Нашият съвет е да добавяте и сода и оцет в нея, за да е винаги бляскава и да придава свеж вид.

За крановете

Грешките, които вероятно допускате при почистването на банята

Банята е едно от най-трудните за почистване помещения. Постоянната влажност причинява появата на мухъл и други гъби, а също така е идеа...

Ако по крановете ви се образуват петна, лесно може да ги изчистите с помощта на лимонов сок или половин лимон. Просто разрежете наполовина и изтъркайте всички хромирани повърхности. Ефектите са моментални, а блясъкът може да се задържи по-дълго от очакваното. Ако замърсяванията са повече, върху лимона поставете и малко сода и разтърквайте така.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com