X
 
 

Филм за актрисaта, която излива огън от сцената

993 0
photo of Филм за актрисaта, която излива огън от сцената
Снимка: Actualno.com/Гергана Цонева
"Портрет на една дама" - така Георги Тошев е нарекъл филма, посветен на актрисата Татяна Лолова.Той беше избран да открие фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" . Актрисата е лице на културната проява, която се провежда за втори път в Бургас и беше специален гост на прожекцията, предаде кореспондент на Actualno.com от града.

Разказ за живота на една излючително интересна жена, майка, актриса, пътешественичка - това показва лентата, която се опитва да ни представи Татяна Лолова отвъд представата за нея, която имаме от сцената. Зрителят се докосва до семейството, мечтите, страховете и научава още много за най-голямата любов на актрисата - театъра.

НС официално даде по 700 лв. пожизнени пенсии на дейци на културата

Народното събрание прие решение, с което се отпускат пожизнени пенсии на видни български дейци на културата. Наградените за особени зас...

"От три годишна мечтая да стана актриса. Научих много уроци. Един от тях е, че когато играеш в трагедия, публиката трябва да плаче, а не актьорът".

Снимки от детството на Татяна Лолова, срещата с нейния брат и семейството му в Париж, се преплитат с откъси от моно спектакъла "Дуенде", който Лолова играе от десет години. Така картината на един живот пълен с обич към близките хора, изкуството и публиката, става още по-пълна. На излизане от залата публиката остава с усещането, че се запознала с един нов човек. 

Авторът на филма "Портрет на една дама", Георги Тошев сподели, че е щастлив да види залата пълна и дори отстъпи своето място на правостоящ посетител.

Честит 80-ти рожден ден на Татяна Лолова

Великата българска актриса Татяна Лолова днес навършва 80 години. Тя е обичана от малки и големи и радва с ролите си няколко поколения...

От името на Община Бургас, която подкрепя събитието, кметът Димитър Николов каза, че е спокоен за фестивала. Фактът, че се провежда за втори път и интересът към него са показателни.   

До 13 октомври публиката може да види още - изложби,филми, концерти, представяне на книги в присъствие на техните автори и други прояви. Всички те са част от арт фестивала, който добави още една гама към цветната бургаска есен. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители