"Няма да доживея до 80": Тъжната изповед на Майкъл Джей Фокс за борбата му с Паркинсон (ВИДЕО)

17133
"Няма да доживея до 80": Тъжната изповед на Майкъл Джей Фокс за борбата му с Паркинсон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Майкъл Джей Фокс сподели в интервю, че борбата му с болестта на Паркинсон става все по-трудна и че все повече осъзнава собствената си смъртност. Любимата звезда от филмите "Завръщане в бъдещето" неотдавна седна с Джейн Поли за интервю в предаването CBS Sunday Morning, в което описа непрекъснатото развитие на болестта и борбата си с нея. "Всеки ден става все по-труден", каза Фокс за болестта, с която наскоро беше диагностициран и актьорът и комик Ричард Люис.

Интервюто на Майкъл Джей Фокс идва преди излизането на нов документален филм за живота на актьора, режисиран от Дейвис Гугенхайм. Премиерата на "Still: A Michael J. Fox Movie" се състоя на филмовия фестивал в Сънданс през януари и бе посрещната с похвали от критиците, между които Даниел Фиенберг, който заяви, че филмът "предава есенцията на енергията и привлекателността на Фокс, обхващаща всички поколения". Тази енергия го поддържа през десетилетията след поставянето на диагнозата му на 29-годишна възраст.

Как Майкъл Джей Фокс години наред крие, че е с Паркинсон: Пиех, за да забравя

Изключително въздействащ документален филм за Майкъл Джей Фокс и неговата дългогодишна битка с болестта Паркинсон е бил представен вчер...

Но болестта никога не е побеждавала актьора, а вместо това го вдъхновява да създаде Фондацията на Майкъл Джей Фокс за изследване на болестта на Паркинсон, която се стреми да подобри терапиите за страдащите от болестта на Паркинсон и да търси лек. Според Фокс самото заболяване не е фатално. "Не се умира ОТ Паркинсон", каза той на Поли, "умира се С Паркинсон".

Потенциално фаталните странични ефекти на болестта вече присъстват в живота на Майкъл Джей Фокс. Инцидентите като аспирирането на храна и паданията, са причина за повечето смъртни случаи от Паркинсон, а Фокс вече е преживял падания след операция на доброкачествен тумор на гръбначния стълб, който затруднява подвижността му. Паданията, които е претърпял, са довели до две счупени ръце и фрактури на ръката и лицето.

За почитателите на Майкъл Джей Фокс, много от които са следили кариерата и живота му в продължение на десетилетия, може да е трудно да видят актьора на този етап от битката му с болестта на Паркинсон, но той винаги е оставал обнадеждена, позитивна фигура, дори когато е бил честен за реалността на борбата със здравето си. За филма Гугенхайм има право да използва всякакви изображения, за да разкаже историята на Фокс, без ограничения за неща, които могат да бъдат болезнени или трудни. Откровеността и прямото отношение на Фокс са очевидни, когато той казва на Поли: "Няма да доживея до 80 години", предава БГНЕС.

При Паркинсон винаги се появяват първо 2 симптома

Болестта на Паркинсон е невродегенеративна, прогресираща, с неизвестен произход и може да доведе до функционални увреждания и влошено к...

На 61 години Майкъл Джей Фокс продължава да живее всеки ден със съзнанието, че той може да е последният му. След като през 1989 г. едва не умира при заснемането на сцена за "Завръщане в бъдещето 3", бившият тийн идол знае едно-две неща за това как да се изправи пред смъртта. Знае също така, че е важно да цени любовта и връзката, които има в живота си, като отделя време колкото се може по-често, за да общува с феновете и дори да се събере отново с колегите си от "Завръщане в бъдещето".

Кариерата на Майкъл Джей Фокс обхваща редица успехи на големия и малкия екран, включително успешните му участия в хитовите телевизионни сериали "Семейни връзки" и "Шеметен град" /Spin City/, като за първия от тях той е известен с това, че се снима през деня, докато "Завръщане в бъдещето" се снима през нощта. Известен е с комедийния си талант във филми като "Живот с Майки", "The Frighteners" и "Teen Wolf", но се изявява и в драматични роли, като "Ярки светлини, голям град" - филм, посветен на наркоманията. Пристрастяването засяга живота на самата звезда, тъй като той започва да злоупотребява с наркотици и алкохол, за да прикрие симптомите на Паркинсон.

Всичко това и още много други неща са разгледани във филма Still: A Michael J. Fox Movie, който вече има перфектна оценка в Rotten Tomatoes преди премиерата си на 12 май за Apple TV+. Докато Фокс продължава да споделя борбата си, той продължава да споделя и надеждата за онези, които преминават през същите и подобни тъмни места. Докато преодолява препятствията и продължава да води борбата за излекуване, неговата история и духът му ни вдъхват надежда, че, както веднъж каза негов приятел, "Ако се постараеш, можеш да постигнеш всичко".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино