Второ нападение над офиса на "Атака" в Русе

22104
Второ нападение над офиса на "Атака" в Русе
Снимка: БГНЕС

Само в рамките на тази седмица е извършен втори вандалски акт над офиса на "Атака" в Русе. Почеркът е един и същ, хвърлена бирена бутилка и камък по витрините, предаде БГНЕС.

Следствена група оглежда мястото на инцидента и се установява размерът на щетите. Счупени са две от стъклата на офиса, както е изкъртена брава на една от вратите. "Има достатъчно нормални начини, с които да изразиш позицията си. Смятам, че вандалщината, която се случва и с нашия офис е един израз на всичко това, което се случва в страната в момента. Цялата ни държава върви в момента в един такъв процес за съжаление. Кога ще спре зависи от волята на организаторите на тези събития.", коментира ситуацията Мирослав Славчев, общински съветник от Атака. Той сподели, че към момента не са получавали заплахи. Единствено има заведени две жалби срещу транспарантите на фасадата на офиса.

При нападението в понеделник, въпросните транспаранти са били нарязани и раздрани. От ръководството в Русе обмислят да се постави жива охрана в офиса и да се подмени изцяло видеонаблюдението отвън. Щетите към момента при всяко едно от нападенията им е коствало по около 1000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com