Откриват изложбата „А зад вратите и прозорците”

8245
Откриват изложбата „А зад вратите и прозорците”

„А зад вратите и прозорците?” е заглавието на изложбата на двама италиански артисти – художникът Армандо Арпая и фотографът Стефано Бенацо, с куратор Симона Грошевска, която ще бъде открита на 28 юни 2012 г. в Галерия „Икар” в София, ул. „Бачо Киро” № 26-30.

Въпросът – в случая с Арпая – съдържа и отговора. Неговите картини не са знак за непроницаемо затваряне, а съвет да влезете в личните реалности, за да изследвате многото тайни, скрити зад всяка от тях. Армандо Арпая е пътувал много и е имал много персонални изложби в страни като Гърция, Франция, Египет, Америка и много други. Хоризонтът му много се е разширил, не е останал ограничен до вратите и прозорците. Въпреки това, където и да отиде, страстта му към местата, които открива зад вратите и прозорците, си остава. Някои помещения, посетени при дългия му престой в Гърция, бяло-сините вратички на някои острови като Санторини, парижките детайли върху мед, надписите в Страсбург, са запазили любопитството му към изследване на нови светове, в които ни въвежда смирено и с обич.

Откриват изложба живопис на Живка Маринова

На 25 юни ще бъде открита изложба живопис на твореца Живка Маринова. Експозицията ще продължи до 16 юли в галерия-книжарница София Прес...

Стефано Бенацо заснема първата си фотография на Акропола през 1961 г. Половин век по-късно, занимавайки се с различни форми на изкуството, обединява някои свои снимки на врати на къщи във Вашингтон с картините с масло на римския си приятел Армандо Арпая. С тези образи, идващи от четири континента, двамата творци изразяват едно и също любопитство. Не какво скриват или затварят в себе си тези врати и прозорци, а към каква действителност се отварят те. Когато прави тези фотографии през 2000 г., Бенацо е привлечен от студената им симетрия, от тяхното натрапчиво повтаряне, от цветовото различие, както в останалата част от десетките хиляди негови снимки, направени през годините. Онова, което го интересува днес, е личността на обитателите на тези къщи, техните вкусове, амбиции, мечти, разочарования. Затова чрез развитието на неговия подход към същия образ се разкрива част от пътя му към “другото”.

Изложбата можа да бъде видяна в Галерия „Икар” от 29 юни до 16 юли 2012 г.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com