Софийската опера и балет с нова сцена за най-малките

20087
Софийската опера и балет с нова сцена за най-малките

Софийската опера и балет започва редовни представления  за най-малките си зрители в зала „Елит” на общинския културен институт „Красно село”. За старта на най-новата си инициатива първият ни оперен театър избира хитовата си премиерна постановка „Козелът Сърдитко” от Юли Дамянов. Музикалната приказка, чиято премиера зарадва публиката  на Летния фестивал „Опера в парка” на Военна академия „Георги Сава Раковски”, ще бъде представена на 21 септември, събота, от 18 часа. Това е една приказка за наивността и глупостта в гората.


Играй и спечели 2 билета за операта "Бал с маски"

Софийска градска опера и actualno.com Ви предоставят възможността да спечелите 2 билета за операта от Джузепе Верди "Бал с маски", коят...

Режисьорката Юлия Кръстева, съвместно с композитора Юли Дамянов, е създала либретото по  мотиви от народната приказка „Клан, клан недоклан”. В новата  детска опера лъжливият козел минава през различни перипетии, докато си вземе поука и обещае, че ще стане добър.

Новата сцена на Софийската опера и балет е съвместен проект с общинския културен институт Красно село и е част от проявите, свързани с кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 г.



На същата сцена най-малките почитатели на операта ще видят и представленията „Червената шапчица” от Александър Владигеров на 5 октомри, събота от 11 часа и ,„Вълшебната флейта” от Волфганг Амадеус Моцарт на 20 октомври, неделя от 16 часа.

Билети могат да се купят на касата на Софийската опера и балет, на цена 8 лв. и в деня на спектаклите от ОКИ – Красно село.

 

„Вива Верди” отбелязва 200 години от рождението на един истински титан в музиката

С фестивал „Вива Верди” Софийската опера и балет ще отбележи 200 години от рождението на един истински титан в музиката &nd...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com