Тайната на катарите

26012
Тайната на катарите

Грег Лумис е адвокат по търговското право. Писателската му кариера стартира през 1991 година. Досега е издал седем романа на историческа тематика. Номиниран е за писател на годината от Асоциацията на писателите в Джорджия. Книгите му са безспорни бестселъри в САЩ с повече от половин милион продадени екземпляра.

В "Тайната на катарите" бивш агент от ЦРУ е въвлечен в опасно и изпълнено с мистерии приключение, когато е открит древен ръкопис, разбулващ тайна, пазена от еретици катари, будистки монаси и нацистки военнопрестъпници. Той е преведен от руски пътешественик-евреин, попаднал случайно в отдалечен будистки манастир в Тибет.

„Български загадки” на Григор Николов

Издателство Сиела представя на вашето внимание ново заглавие от поредицата HISTORIA incognita „Български загадки” на Григор...

По невероятен начин ръкописът попада във Ватикана и е заключен в секретния архив на Светия престол. Тайната на катарите подпомага нацистите да скрият на сигурно място в подземна шахта в австрийските Алпи невероятни количества произведения на изкуството и скъпоценности. Американско дете от нашето време, способно да си „спомни” преживяното в миналия живот, се отъждествява с един от героите на станали отдавна събития. Този герой е полски евреин, изведен от Аушвиц, за да работи по нареждане на нацистите за кодиране на информацията за местонахождението и стойността на тези съкровища.

В новата си книга Грег Лумис (американски адвокат, пътешественик и нашумял вече автор на трилъри с историческа основа и изпълнен с мистерии и неочаквани обрати сюжет) прави сложна и интригуваща за четене връзка между тайна, пазена от еретиците катари, будистки монаси и нацистки военнопрестъпници – сведения, че Иисус Христос всъщност се е отървал жив от разпятието и е заминал за Индия, където е изучавал местната религия и философия.

По невероятен начин тези ръкописи (преведени от руски пътешественик – евреин, попаднал случайно в отдалечен будистки манастир в Тибет) стигат до Ватикана и са заключени в Секретния архив на Светия престол. По подобен невероятен начин тайната на катарите подпомага нацистите да скрият на сигурно място в подземна шахта в австрийските Алпи невероятни количества произведения на изкуството и скъпоценности. Американско дете от нашето време, способно да си „спомни” преживяното в миналия живот, се отъждествява с един от героите на станали преди много време събития. Този герой е полски евреин, изведен от Аушвиц, за да работи по нареждане на нацистите за кодиране на информацията за местонахождението и стойността на тези съкровища. Един от видните военнопрестъпници много време след края на Втората световна война успява да отвлече детето, което го отвежда до тайното скривалище, но след много перипетии всичко завършва с хепи енд.

Книгата е написана в много стегнат и динамичен стил; с много перипетии и неочаквани обрати; с използването на много от известните истини и мистерии в историята, свързани по доста добър начин в едно цяло със съвременността. Има го разбира се в изобилие и детективският момент, който е червената нишка в цялото повествование и това не позволява на автора много да се отклонява в излишни подробности или прекалено задълбочени описания на историческите сюжети, навързани към основната сюжетна линия.

Курбан Саид и „Момичето от златния рог”

Издателство Сиела представя на вашето внимание ново заглавие от историческата поредица CLIO „Момичето от златния рок” на Ку...

Цена 16 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com