Безработните намаляха с 5 хиляди за месец

3536
Безработните намаляха с 5 хиляди за месец

С 5 хиляди са намалели хората без работа през август в сравнение с предходния месец, отчетоха от Агенцията по заетостта. Нивото на безработицата пък е 10.7%, а без препитание са над 351 хиляди българи, предаде Стандарт нюз.

Въпреки слабото понижение на безработицата от 0.1 пункта, който отчетоха от Агенцията по заетпостта за август, нивото на показателя остава висок за летния сезон. Според изчисленията на НСИ той дори е 13.2%. Разликата в цифрите идва от различните методики, по които се мери безработицата.

Кризата води до увеличаване броя на работохолиците в Испания

В момента частта на работохолиците в работната сила в Испания е 4,6%, а след малко повече от 3 години може да нарасне до 11,8%, гласи...

Според работодателите пък реално в страната без препитание са около 20% от хората. Специалистите смятат, че безработицата ще остане висока и през следващите месеци.

През август в бюрата по труда са заявени 11 184 работни места или с 1 394 повече от юли, отчитат още от Агенцията по заетостта. Частният сектор е заявил 6 135. Най-много свободните позиции в преработващата промишленост, търговията, административните и спомагателни дейности, образованието. По схеми на Оперативната програма „Развитие на човешките рсурси” пък са осигурени над 18 хиляди работни места.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика