Ханс Дрифтман: България е котва за стабилност

4715
Ханс Дрифтман: България е котва за стабилност

Германската икономика вижда изключително голям потенциал в България – ще подкрепим страната ви, при условие че тя самата го иска. Това заяви проф. Ханс Дрифтман, президент на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари, след среща с президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Според госта разговорите с българския държавен глава са започнали още при посещението на Росен Плевнелиев в Берлин, където са били набелязани основните теми – за германските инвестиции у нас и възможностите те да бъдат оптимизирани. Според Дрифтман, Росен Плевнелиев много добре познава Германия и е била направена общата констатация, че по отношение на стокообмена е достигната нова кулминация. В днешно време това е едно послание, подчерта Дрифтман. Според госта, германците имат много добре вложени инвестиции в страната ни, но има и още много възможности.

Интересът на Германия към България е голям и в днешните несигурни времена България е котва за стабилност и това я прави благоприятна за инвестиции, каза гостът. Някои сектори у нас все още се намират в процес на реформиране. Такива реформи не са синхронни и процесът се насърчава благодарение на конкретни проекти, смята Дрифтман. Той подчерта, че последните години в България е направено много – и в политическо, и в икономическо отношение.

С Росен Плевнелиев са набелязани конкретни области за общи проекти и българският президент е обещал да подкрепи инвестирането на немски фирми у нас. Искаме това сътрудничество и с удоволствие ще се застъпим за България, заключи Дрифтман.

Редактор: Ая Косарова

БНБ: Икономиката плавно ще расте

Плавно нарастване на икономиката през втората половина на настоящата 2012 година очакват от Българската народна банка. Това сочи перио...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика