Беларуски е влакът, дерайлирал след взрив в Русия (ВИДЕО)

3116
Беларуски е влакът, дерайлирал след взрив в Русия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Взривно устройство предизвика днес дерайлиране и пожар в товарен влак в руската Брянска област, която граничи с Украйна. Жертви в пожара няма.

Беларуската железопътна компания обяви, че става дума за един от влаковете й, потеглил от беларуския град Гомел с дестинация Брянск, предаде Франс прес. Инцидентът стана в момент на опасения от саботажи и от атентати в Русия, пише БТА. По-късно стана ясно, че пожарът е потушен, но са нанесени огромни материални щети. 

Същевременно електрически далекопровод беше повреден от взривно устройство в Ленинградска област, в северозападната част на Русия. Тези инциденти станаха, след като вчера при украински удар бяха убити четирима души в село в Брянска област и два дни след атаки с дронове, предизвикали огромен пожар в нефтохранилище в Крим.

Днес Александър Богомаз, губернатор на Брянска област, заяви, че неидентифицирано взривно устройство се е задействало и е предизвикало дерайлиране на товарен влак.

В отделно изявление руската железопътна компания уточни, че инцидентът е станал в 10,17 ч. местно време между населените места Унеча и Расуха, на около 60 километра северно от границата с Украйна и че в този участък от линията движението е преустановено. Локомотивът и две цистерни са се подпалили след дерайлирането, пожарът е овладян следобед, поясниха железниците. Общо дерайлиралите вагони са били седем, като четири от тях са били с въглеводороди, а останалите със строителни материали.

Според беларуските железници взривното устройство е избухнало на 50 метра от влака. Кадри, разпространени от няколко медии, показаха горящия локомотив и подпалените няколко вагона, преобърнати настрани край релсите.

В Русия над 65 души, заподозрени за саботажи по железопътната мрежа, бяха арестувани от есента в двайсетина района на страната, съобщава руската опозиционна медия "Медиазона". Руските власти на няколко пъти съобщиха и за навлизане на украински въоръжени групи на територията й, по-специално в Брянска област. Но за първи път саботаж води до толкова зрелищно дерайлиране на влак.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко междувременно съобщи, че през нощта е бил повреден от взривно вещество електрически далекопровод, а в близост до друг далекопровод е намерено взривно устройство. Електроснабдяването не е нарушено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шарл Мишел: Войната в Украйна даде нов тласък на разширяването на ЕС

Германската прокуратура: Убийството на двамата украински войници може да е с политически мотив

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна атака срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа