Данъчният план на Тръс отменен от новия финансов министър

1523
Данъчният план на Тръс отменен от новия финансов министър
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият британски министър на финансите Джеръми Хънт отмени почти целия минибюджет на министър-председателя Лиз Тръс, който предизвика сътресения на пазара. Новият министър заяви, че страната трябва да възстанови доверието на инвеститорите.

Хънт беше назначен в петък, за да оправи публичните финанси на страната, след като икономическият план на Тръс срина стойността на британските активи.

Той заяви, че промените в планираното намаляване на данъците ще доведат до събирането на 32 млрд. паунда всяка година. Съкращаването на държавните разходи също ще бъде необходимо, за да се намали дупката в публичните финанси, която според „Sunday Times“ достига 72 млрд. паунда (81 млрд. долара).

"Оставам изключително уверен за дългосрочните икономически перспективи на Обединеното кралство, тъй като изпълняваме мисията си да вървим към растеж", заяви той. "Но растежът изисква увереност и стабилност, а Обединеното кралство винаги ще си плаща".

Почти пълният обрат в икономическия план оставя Тръс да се бори за оцеляване на „Даунинг стрийт“. Тя обеща на британците смело намаляване на данъците и дерегулация, за да възстанови икономическия растеж.

Тя беше принудена да промени курса си, след като пазарите реагираха бурно на плана ѝ, като сринаха стойността на паунда и цените на държавните облигации. Тези движения принудиха Английската централна банка да се намеси, за да защити пенсионните фондове.

Бивш външен министър на Великобритания поема хазната след уволнението на Куартенг

Бившият британски външен министър Джеръми Хънт беше назначен за ръководител на британската хазна, след като британският премиер Лиз Тръ...

Банката се придържаше към графика си за прекратяване на подкрепата в петък. Това увеличи натиска върху Хънт през уикенда да намери начини за намаляване на разходите.

Въпреки че се очакваше той да отмени някои от данъчните облекчения, промяната в схемата за енергийно подпомагане беше неочаквана, предаде Ройтерс.

Тръс беше обявила двугодишна схема за субсидии в подкрепа на домакинствата и бизнеса. Хънт заяви, че сега схемата ще продължи до април, а след това ще стане по-целенасочена и ограничена.

Хънт все пак ще представи по-пълен средносрочен фискален план на 31 октомври, заедно с прогнозите на независимата Служба за бюджетна отговорност, съобщиха от Министерството на финансите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com