Италиански журналист припадна след интервю с говорителката на Лавров (ВИДЕО)

21075
Италиански журналист припадна след интервю с говорителката на Лавров (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Известният италиански журналист Масимо Джилети припадна по време на живо включване от Червения площад в Москва на 5 юни. Причината вероятно е „ниски нива на кръвна захар“, но друг възможен повод е напрежението около разговора му с говорителя на руския външен министър Сергей Лавров – Мария Захарова, пише La Repubblica.

След като 60-годишният водещ на предаването „Нон е л’арена“ по ТВ Ла Сетте загуби съзнание, журналистката Мирта Мерлино пое контрола от студиото в Рим в продължение на няколко минути. След това Джилети се включи отново, но вече не се намираше навън, а на закрито.

Всичко това се случи след разгорещен дебат, при който един от гост-коментаторите Алесандро Салусти напусна импровизираното студио, разочарован от воденето на Джилети при разговора със Захарова и с останалите гости.

„Помислих, че сте дошъл в Москва, за да говорите с руския народ“, каза му Салусти. „Сега намирам себе си в лицето на най-лошата пропаганда, която е възможно да съществува. Кремъл е дворец, в който комунизмът е извършвал най-големите си престъпления. Отказвам се от дадената ми премия (б.а. – за предаването), но няма да прикривам топките със смокинови листа. Напускам“, заяви той, акцентирайки върху гостите, които Джилети е поканил. Сред тях беше и Владимир Соловьов – известния руски журналист, смятан за прокремълски настроен.

Масимо Джилети благодари на Соловьов за оказаната помощ след загубата на съзнание. Италианският журналист заяви, че захарта му е паднала, а и навън било студено. Той добави, че вече се чувства добре и поднови воденето на предаването.

Като основна причина за създалото се напрежение в италианските медии посочват Мария Захарова. Говорителката на руското външно министерство даде интервю, в което потвърди, че България, Северна Македония и Гърция са затворили въздушното си пространство за самолета на Сергей Лавров, за да му попречат да отлети към Сърбия. След това тя обвини Запада за войната в Украйна.

Захарова оприличи преговорите с Украйна с цирк

Русия вече е загубила доверие към украинските преговарящи, затова ситуацията се развива на "земята. Отдавна нямаме доверие към тези хор...

„Осем години се опитваме да приключим конфликта в Донбас с думи. Попитайте страни от Нормандския формат, ние направихме толкова много. Преговаряхме 8 години, но целият конфликт започна, когато САЩ и Брюксел с мълчаливото съгласие на Италия замениха украинския режим с всички фатални за Украйна последици“, заяви Захарова.

„Чакахме осем години и вие не ни помогнахте. Италия запази мълчание и не приложи санкции спрямо режима в Киев, така че и вие сте отговорни за това“, продължи говорителят на руското МВнР атаката срещу властите в Рим.

ОЩЕ: Не искахме Минските споразумения да работят: Сивият кардинал на Путин го призна

Освен това тя каза, че Италия, в качеството си на член на НАТО, е влязла в Ирак, „разрушавайки всичко и убивайки толкова цивилни“. Обвини страната и за изпращане на оръжия на Украйна.

ОЩЕ: Рогозин заплаши и България с ядрено оръжие

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа