Как Елизабет II ще отбележи 95-я си рожден ден

1143
Как Елизабет II ще отбележи 95-я си рожден ден
Снимка: Getty Images/Guliver

Британската кралица Елизабет II празнува 95-ия си рожден ден по време на траур по повод смъртта на съпруга си, херцог Филип Единбургски, който почина на 9 април на 99-годишна възраст.

При тези обстоятелства и предвид ограниченията за борба с коронавируса, не се очаква рожденият ден на монарха да се състои тази година.

Елизабет II ще отпразнува 95-ия си рожден ден, заобиколена от ограничен кръг от хора в замъка Уиндзор, където тя отседна шест месеца след въвеждането на строги ограничения в Англия на фона на разпространението на коронавирус. Именно в този замък, разположен на около 40 км от Лондон в Бъркшир, монархът и принц Филип отпразнуваха 73-ата си годишнина от сватбата и Коледа в края на миналата година.

Тайните послания на кралицата с бижута, какво казва брошката, носена на погребението на принц Филип

Облечена в черно, кралица Елизабет II избра да присъства на погребението на херцога на Единбург с една от най-впечатляващите брошки от ...

Погребението на принц Филип се състоя на територията на тази резиденция на 17 април.

Във връзка със смъртта на херцога на Единбург, кралското семейство е в двуседмичен траур, който ще приключи на 23 април. Поради тази причина тази година няма да има оръдейни сарюти. Рожденият ден на Елизабет II традиционно се празнува с 21 оръдейни салюта от оръдия от Първата световна война, но за втора поредна година кралицата ще мине без тях: през 2020 г. артилерийски салюти нямаше поради ограничения поради пандемия. Както отбелязва агенция Прес Асосиейшън , поради траура е вероятно празничните снимки на монарха, които обикновено се публикуват на рождения ден на Нейно Величество, да не се появят и в социалните мрежи на Бъкингамския дворец.

В същото време, поради ограничения на фона на пандемията, кралицата няма да може да отпразнува празника в компанията на голям брой свои роднини. В момента обкръжението на Елизабет II се състои само от няколко десетки души, които ограничават контактите с външния свят, включително с членове на собствените си семейства. Неофициално те се наричат „защитен пашкул“, създаден около кралицата.

При нормални обстоятелства рожденият ден на Елизабет II тази година нямаше да се различава много от предишните по своето съдържание. Като правило на 21 април кралицата се справя без специални тържества. Парадът и тържествата традиционно се провеждат на официалния й рожден ден, който се празнува през втората събота на юни. Но поради пандемията парадът в централен Лондон по този повод беше отменен за втора поредна година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Bloomberg: Макрон иска да свали Фон дер Лайен от ръководния пост в ЕК

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна, тя може да умре

Заради помощта от САЩ: Захарова сравни Украйна с Афганистан

NYT: Пратените от САЩ ракети ATACMS са поразили летището в Джанкой (ВИДЕО)

Сикорски: Дипломацията е първата линия на отбрана на Полша

Лавров говори: Пореден явен намек-заплаха към Армения

За първи път в историята: "Мулен Руж" се разпадна (ВИДЕО)

Мистериозно изчезна бившата съпруга на задържания с подкуп руски зам.-министър

Кулеба: Нещо не е наред със Запада

Русия се готви да пази от съд биещи се за нея чужди наемници в Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа