НАТО: Русия губи до 2000 души на всеки 100 превзети метра в Източна Украйна

6768
НАТО: Русия губи до 2000 души на всеки 100 превзети метра в Източна Украйна
Снимка: Getty images

Русия губи до 2000 души на всеки 100 ярда (91,44 метра), с които напредва на бойното поле при нападенията в Източна Украйна. Това гласят данни на разузнаването на НАТО, цитирани от The Times и показващи огромните поражения при тактиката на руснаците да „заливат“ украинците с вълна от човешка сила.

Докладът не посочва обаче дали става въпрос и за ранени руски войници, които влизат в тази статистика.

ЧВК Вагнер се оплаква, че няма боеприпаси, но Путин иска Бахмут до 24 февруари (ВИДЕО)

Русия няма да може да превземе Бахмут до 24 февруари тоест за годишнината от началото на подпалената от руския диктатор Владимир Путин ...

Данните бяха изнесени, след като министрите на отбраната на НАТО обещаха да подготвят Украйна срещу новата руска офанзива - особено срещу въздушната ѝ заплаха. Всичко това става на фона на съобщенията, че Кремъл струпва изтребители, бомбардировачи и бойни хеликоптери по границата.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Алиансът е фокусиран върху осигуряването на оборудване, което ще се окаже решаващо на бойното поле и ще даде на Киев възможност да отблъсне Русия през следващите три месеца.

ОЩЕ: Десетки унищожени и изоставени руски танкове и БТР-и при Угледар (ВИДЕО)

По време на последната среща във формата "Рамщайн" Остин отбеляза, че руските сухопътни сили вече са "силно разредени и деморализирани".

"Русия продължава да изпраща голямо количество допълнителни ресурси в битката", добави той. "Повечето хора са зле обучени и екипирани, поради което Русия търпи големи загуби".

Кулеба: Няма държава, която да ни е обещала изтребители

Украйна все още не е получила обещания за доставка на бойни самолети от нито една страна. Това заяви украинският външен министър Дмитро...

Според информацията на Генералния щаб на украинската армия към 17 февруари – през последния ден са били убити 800 руски войници, а общият им брой от началото на войната е 141 260. Публикуваните тази седмица украински данни сочат, че февруари е най-фаталният месец за руските войски в Украйна - загинали са повече, отколкото когато и да било от първата седмица на инвазията им. Според британското министерство на отбраната данните "вероятно са точни".

Министерство на отбраната на Обединеното кралство заяви в днешния си доклад за войната, че руските загуби може да са достигнали 200 000 военнослужещи. От началото на пълномащабната инвазия руската армия и частните наемнически групи вероятно са загубили 175-200 000 души в Украйна, от които до 60 000 са убити, гласят още данните.

Най-тежки загуби Русия понася при атаките срещу Бахмут в източната Донецка област на Украйна, където действа частната военна компания „Вагнер“ на Евгений Пригожин. Там силите, биещи се за Путин, губят до 80% от някои щурмови подразделения, заяви зам.-министърът на отбраната в Киев Хана Маляр.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви в сряда, че според оценките на разузнаването му "97% от цялата руска армия е в Украйна", а Международният институт за стратегически изследвания (IISS) заяви, че Москва е загубила около половината от най-добрите си бойни танкове, откакто Владимир Путин започна инвазията си преди почти една година.

Междувременно украинците продължават да настояват за модерни западни оръжия, особено изтребители. Британският премиер Риши Сунак каза пред Володимир Зеленски миналата седмица, че "нищо не е изключено" относно бойните самолети. Само че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че нито една страна все още не им ги е обещала. Чака се още отговор от Нидерландия за F-16 и от Швеция за "Грипен".

ВИДЕО: Над 1000 убити руснаци в Украйна за ден, рускини се радват на палта като обезщетение

Получихме помощ – много благодарим, от сърце. Това казват с видимо радостни лица няколко рускини, докато държат в ръце кожени пал...

Според Зеленски, който говори в интервю за BBC, руската офанзива вече е започнала. Той определи тактиката на силите на Путин като "безполезна" и заяви, че украинците ще могат да удържат врага, докато започнат своя собствена контраофанзива. Но разочарованието от забавянето на доставките на основни бойни танкове от западните съюзници нараства.

ОЩЕ: Зеленски отхвърли сделка с Путин за територии: Няма да има компромис

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Членството на Украйна в ЕС е мечта, която скоро ще стане реалност

Великобритания започва проверки на храните от Евросъюза

Заради закона за чуждестранните агенти: Тежки сблъсъци между протестиращи и полиция в Тбилиси (ВИДЕО)

AstraZeneca признала, че ваксината ѝ срещу COVID може да предизвика тромбоза?

Полша официално подаде заявка за приемане на ядрени оръжия на НАТО

Украйна помоли Европа да защити газовите й хранилища от руските атаки

По стъпките на САЩ: Фон дер Лайен не изключва забрана на TikTok в ЕС

Руски депутат предложи да се проверява сексуалната ориентация на кандидатите за чиновници

Три руски военни части са атакувани в Крим, има ранени: Независим руски източник (ВИДЕО)

Руски зоопарк изпрати на фронта два пауна за "духовно успокоение" на военните (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа